Ugrás a tartalomhoz


Office 2003 Service Pack 3 (SP3)


36 válasz érkezett a témában

#21 Dimitryj

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 106 Hozzászólás:

Elküldve: 2007. December 25. 19:26 PM

nálam a:
msiexec /p j:sp3MAINSP3.msp /a j:officeFP11.MSI SHORTFILENAMES=TRUE /qb
nem lehet futtatni mert nem csomagol ki olyant h FP11.MSI :S

#22 LoRenZo

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 359 Hozzászólás:

Elküldve: 2007. December 25. 20:17 PM

Az Office-odban nincs akkor FrontPage. Hagyd ki ezt a lépést.
kép
i like the sparkle in your eyes!

#23 Dimitryj

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 106 Hozzászólás:

Elküldve: 2007. December 25. 20:42 PM

azta q... és tényleg nincs benne :D

#24 R-pee

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 41 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 12:10 PM

Saját formátumait letiltja a Microsoft

#25 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 13:02 PM

Nem is értem mit magyaráznak a cikkben..

Pl.:

Idézet

Még biztonságosabb lesz az Office 2003 operációs rendszer a harmadik nagy javítócsomag telepítése után

Office 2003 operációs rendszer?!?!?!

#26 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 13:06 PM

Azt hiszem így jobb..

#27 Bootor

  MSW.hu

 • Moderátorok
 • 1495 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 14:00 PM

én értem: index.hu...

vagy így vagy így

#28 Sir Dark

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 16:31 PM

Arra vagyok kíváncsi, hogyha nekem Office 2007 van, akkor frissítéskor miért ragaszkodik ahhoz hogy töltsem le Office 2003 SP3-t? Nem tudom a fejébõl kiütni, hogy nem kell az Office 2003 frissítése, mert nincs is a gépen olyan! Nem elképzelhetetlen, hogy amikor unistalláltam az 2003-t, akkor hagyott valamit a regisztrációs adatbázisban, s most ez lenne a baj?

#29 Bootor

  MSW.hu

 • Moderátorok
 • 1495 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 16:53 PM

De, elképzelhetõ, az office 11 bejegyzést kell törölni, de csinálj mentést az adott ágról (exportálás).

#30 Dimitryj

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 106 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 03. 18:07 PM

nagyon szánalmas

#31 hutoczky

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 89 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 04. 14:11 PM

Office xp tõl kezdve nincs az office ba a frontpage program?


Dátum: Bootor;2893

De, elképzelhetõ, az office 11 bejegyzést kell törölni, de csinálj mentést az adott ágról (exportálás).

Hutóczky József

#32 R-pee

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 41 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 06. 14:12 PM

Én úgy tudom, hogy hivatalosan nincs az office-ban frontepage, azt külön meg kell szerezni, ha kell.

#33 hutoczky

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 89 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 08. 14:08 PM

A front page át változótt már nem ez a neve. hanem expression web lett.
Hutóczky József

#34 hill

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. February 15. 20:01 PM

Linux Ipari Szövetség hírlevél

A Microsoft lezárja az utat a régi dokumentumok eléréséhez
Ideje: Február 15, péntek, 17:16:15 Szerző: admin

A számos biztonsági frissítéssel tarkított Office 2003 szoftver (ami tartalmazza például annak a funkciónak a visszaállítását is, ami lehetővé teszi, hogy szöveget másolhassunk weboldalról egy Word dokumentumba) egy rendkívül érdekes módosítása vár telepítésre a Service Pack 3-mal. Az SP3-mat telepítő felhasználó nem is sejti, hogy ez a frissítés mit eredményez majd az Office szoftver számára: a régi dokumentumokhoz való hozzáférés megszüntetését.

A 117 MB-os letöltés, és a hosszadalmas telepítési folyamat után az Office felhasználók nem tudják majd megnyitni 24 régebbi fájlformátumban mentett fájljaikat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók (magánemberek, kormányzati alkalmazottak, kis vállalkozók stb.) nem fogják tudni megnyitni azokat a dokumentumaikat, melyeket a Corel (Wordperfect), a Lotus és a 2000 előtti legtöbb MS Office termék által használt fájlformátumba mentettek. Ehelyett ez a nem éppen felhasználóbarát szöveg olvasható majd:“Ön olyan fájlt próbál megnyitni, melyet a registry (rendszerleíró adatbázis) beállítás blokkol.” Amikor a felhasználó ezen régebbi fájlok valamelyikét próbálja megnyitni, akkor a fenti párbeszédablak jelenik meg, és nincsenek további lehetőségek, amik a felhasználókat abban segítenék, hogy hozzáférjenek ezekben a blokkolt fájlokban tárolt információikhoz.

Amikor a Microsoftot ezzel a változással kapcsolatban kérdezték, végül bevallotta, hogy ez válasz volt azokra az aggályokra, amik az Office 2003 kódjának elemzésekor veszélyforrásként jelentek meg. Mindezt azután nyilatkozta a vállalat, hogy kijelentette: a lépés maguk a fájlok biztonsági megfontolásaival állt kapcsolatban. A Microsoft (sokak szerint tévesen) továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy az ezekben a formátumokban mentett fájlok biztonsági kockázatot jelentenek.

Valójában a Microsoft azt kockáztatja, hogy több terméket tudjon eladni, mégpedig az új Office 2007-et, ami a felhasználókat függővé teszi majd az új fájlformátumtól, vagyis az Office Open XML-től (OOXML), ami a nevével ellentétben nem nyílt. Amik tehát valójában kockázatnak vannak kitéve, azok a Microsoft saját programozási hibái. Ami ezt a helyzetet még rosszabbá teszi az az, hogy azok a felhasználók, akik továbbra is szeretnék ezeket a fájlokat megnyitni, nem tudják a Service Pack 3-mat egyszerűen letörölni.

Ehelyett a felhasználók arra kényszerülnek, hogy teljes egészében eltávolítsák az Office 2003-mat, és újból telepítsék a szoftvert, illetve a Service Pack 3 verziófrissítés előtti frissítéseket. Azt követően, hogy széleskörű felháborodás tört ki a felhasználók között, a Microsoft megjelentetett egy registry (rendszerleíró adatbázis) hackelési módot, ami feloldja a fájlok blokkolását. A Microsoft mégis óvatosságra int: „nem jó ötlet hosszú időre feloldani a blokkolást, hacsak nem kell ezekkel a régi fájltípusokkal gyakran dolgoznunk.” A szóvivő, Reed Shaffner, a Microsoft Office termékmenedzsere azonban nem említette, hogy mit kell abban az esetben tenni, ha valakinek szüksége van a folyamatos hozzáférésre a régebbi dokumentumokhoz.

A Microsoftnak ez a „húzása” nagyon fontos, nem csak az Office 2003 felhasználói számára, hanem intő jel mindazoknak, akik azt fontolgatják, hogy olyan dokumentumformátumra váltanak, ami nem teljesen nyílt és mentes egy adott vállalat dominanciájától. Főleg a Microsoft Office Open XML (OOXML) formátuma kezdi hasonló problémák jeleit mutatni. Az ECMA 376 szabvány számos olyan jellemzőjének érvénytelenítése van épp folyamatban, melyekhez a Microsoft korábban ragaszkodott, amit azzal magyarázott, hogy fontosak az Office korábbi verzióival való visszafelé kompatibilitáshoz.

Csakúgy, mint az Office 2003 problémája a régebbi fájlformátumok támogatásával kapcsolatban, az OOXML kompatibilitása az olyan tulajdonosi komponensekkel mint a Windows Meta File (WMF) és a Vector Markup Language (VML) is érvénytelenítve lettek olyan „biztonsági megfontolások” miatt, melyek megakadályozhatják az ISO szabvánnyá nyilvánítást a jövő hónapban.

A támogatásnak ez a hiánya nem az első példa arra, hogy a Microsoft elkötelezettsége a szabványok, sőt még a saját API-jai és protokolljai iránt is kérdésessé válnak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak további licencdíjakat kell fizetniük, hogy a funkciókat újból használhassák. Néhány példa:

* A Microsoft Exchange 5.5 (2002-ben) támogatta a Network News Transfer Protocol (NNTP) szabványt, ma már nem. Azokat az alkalmazások, melyek ezt a szabványt használták, most újból kell írni.
* Az Exchange 2000 (2003-ban) támogatta a WebDAV-ot, ma már nem. Ahhoz, hogy a WebDAV-ot használhassuk, meg kell vásárolnunk a Microsoft Office SharePoint Servert.
* Az Office 2003 támogatta a Reference Schemas-t, melyet a Microsoft felajánlott, hogy nyilvánossá tesz a fájlformátumok nyíltságát igénylő kormányzatok számára. Mára az Office 2007 érvénytelenítette ezeket a sémákat. Sőt, nem ismert, hogy milyen fájlformátumokat fog majd a Microsoft által jelenleg fejlesztett Office 2009 támogatni.

Az Office 2003-mal kapcsolatos események és a fent említettek óvatosságra intő példák kell, hogy legyenek a tulajdonosi termékekkel, gyártókkal és a gyártófüggőséggel kapcsolatban. Habár az egyéni felhasználóknak is frusztrációra adnak majd okot az Office 2003-ban és az OOXML-ben található kompatibilitási problémák, az üzleti és kormányzati szektornak sokkal komolyabb problémákkal kell majd szembenéznie a dokumentum-megőrzés egyre növekvő igénye miatt. Képzeljük csak el, hogy az OOXML-t használó kormányzati ügynökségek mekkora költségeknek teszik majd ki magukat a dokumentumok kezdeti konverziója és a későbbi konverziók során, melyekre bármikor szükség lehet, amikor a Microsoft megváltoztatja a “szabványukat”.

Mivel mind az egyének mind a kormányzati szervek számára egyre fontosabbak a digitális fájlok, a biztonságosabb jövő egy hosszú életű dokumentumformátumon alapul. A hosszú életű dokumentumformátum alapját képező szerkezet ellenálló a változtatásokkal szemben; ezek a változások lehetnek az ezt létrehozó eszközökben, a rendszerekben, melyeken azt futtatják, valamint a gyártók változó piaci prioritásaiban. Az OpenDocument Format (ODF) egy ISO szabvány és ezt szem előtt tartva tervezték. Emellett az ODF-et több gyártó, platform és implementáció támogatja, az ODF egyetlen felhasználója sincs kitéve egy adott gyártó kénye-kedvének sem.

Ez a gyártósemleges tulajdonság teszi az ODF-et a dokumentum-megőrzés felsőbbrendű formátumává. Az egyéb (harmadik fél) fejlesztők nem másodrangúak, mivel minden vállalat, mely implementálja a szabványt, lényegében egyéb fejlesztő. Ennek eredményeképpen a dokumentum archívumok nincsenek egyetlen gyártóhoz és egyetlen platformhoz sem kötve.

Nagyobb dokumentumkonverzió esetén a Microsoft nemrégi, a fájlok blokkolását eredményező lépése miatt a kormányzatoknak tanácsos az ODF irányába elmozdulniuk. Az ODF-fel a felhasználók több gyártó támogatását, rugalmasságot és időtállóságot élvezhetnek, ahelyett, hogy egyetlen gyártó régebbi fájlformátumai kétes, nem stabil támogatásától kellene tartaniuk. Az ODF Alliance azt tanácsolja a kormányzatoknak, hogy követeljék a választás lehetőségét, nem a szabványokkal kapcsolatban, hanem olyan termékek esetén, melyek a fájlformátumok nyílt szabványait támogatják. A termékválasztás lehetősége nélkül a hosszú távú dokumentum-hozzáférés veszélybe kerül.
Üdvözlettel:
hilaci@gmail.com

#35 kjhun_911

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 11 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. May 16. 14:14 PM

Van egy kérdésem hogy, az Office 2003 Pro SP2-es verziójú telepítőbe (méret: 553MB, tömörítetlen fájlok kb.: 4000 fájl, 7-zip-pel betömörítve csak 199MB, a telepítő mérete), hogy lehet beleintegrálni az SP3-mat (109MB)+ a frissítéseket, mivelhogy ha a telepítő CD-ről csinálnék 1 másolatot+külön mappába rátenném az SP3-at + a frissítéseket, lehet hogy akkor már nem fér rá egy 700MB-os CD-re, (ha a telepítőt nem tömörítem be), mert így ugyebár 553+109+(min. 33MB, AFPO3 2.05)=695 MB + kompatibilitási csomag 2007-es Office rendszerhez (27MB)=722 MB, viszont ha bele lehet integrálni az SP3-mat, akkor az egész nem foglalna annyit (mert ugye az XP esetében, pl. a telepítőlemez 580MB (SP2-es) terjedelmű, és nem integrálod bele az SP3-mat + SP3 (307 MB),ekkor már 887 MB lenne a pakk mérete, CD-re már nem fér fel, de ha beleintegrálod az XP-be az SP3-mat, akkor csak 610 MB-os lenne az XP telepítő), mert akkor ugye az 553MB-oos SP2-es Office2003-ból, lehet hogy csak egy kb. 600MB-os telepítőlemez lenne belőle. Hogyha tömörítem a telepítőt akkor külön minden (Ofiice2003 SP2 199MB+SP3 109MB+Update 33+kieg 27MB)=368MB lenne, de ha bele lenne integrálva a telepítőbe az SP3, akkor (ha mondjuk 600MB-os SP3-mas telepítőt kapunk, abból kb: 220-230MB-ot csinálna a 7-Zip, (ha tömörített CAB,MSI fájlokat nem nagyon pakol bele az SP3 az integrálás során), mert akkor ugyebár csak 220-230MB (Office2003 SP3-as)+Update 33MB+kieg 27MB=ez így is csak 280-290MB lenne.

#36 tomyboy2

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 837 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. May 16. 15:52 PM

Vegyél 800 MB-os cd lemezt. :?
kép

#37 Dj MiZo

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 99 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. May 16. 16:13 PM

SP3 integrálása:
http://www.msw.hu/ci.../59/office_2003 ... ralas.html

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó