Ugrás a tartalomhoz


Fájlmegosztás probléma


4 válasz érkezett a témában

#1 jobarat

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2007. October 07. 10:42 AM

Hello! Tudna valaki segíteni a fájlmegosztás problémámban XP (SP2) alatt? Ha összekötöm a gépemet egy másikkal, akkor az internet megosztás tökéletesen mûködik, de a fájlmegosztás nem. A gond ott kezdõdik, hogy ha megosztok egy mappát a gépemen akkor az nem jelenik meg a hálózati helyekben még a saját gépemen sem, így persze a másikon sem. Pedig amikor kijelölök egy mappát/meghajtót megosztásra, akkor a windows látszólag megosztja a fájlokat (bejön egy kis ablak folyamatjelzõvel). A tûzfal be-/kikapcsolása nem befolyásolja. (Lehet, hogy csak egy win-újratelepítés segít.). Korábban még jól mûködött, aztán egyszer csak így jártunk, csak az az érdekes, hogy az internetmegosztás jól mûködik.

#2 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2007. October 07. 11:26 AM

A legegyszerûbb próbálkozás, ha lefuttatod a varázslót (ha még nem tetted) :)

#3 bolic

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 7 Hozzászólás:

Elküldve: 2007. October 07. 18:47 PM

Igen nekem is van azonos problémám, mint õ. Másik könyvtárban van a SVCHOST.EXE, a tûzfal panaszkodott hogy rejtve próbál üzemelni. Nem is gondoltam, hogy mennyire veszélyes ez az álcázott svchost, állítólag powerdvd-ból származhat (hiszen csak ezt telepítettem ebben a hónapban) a láthatatlan vagy blokkoló vírus.

Nem tudtam helyreállítani varázslóval sem, viszont a távoli hozzáférési programban van a fájlkezelõ ablak, ennek köszönhetõen tudtam mozgatni fontos adatokat, korlátozott sebességben.

Megkérem, hogy legyenek óvatosak az újabb programokkal, bármit felajánl a telepítõ, elõbb mindig körül kell nézni, hogy ártalmas-e a fájl.

Sajnos így jártam, de emiatt át fogok váltani Vistára, próbálok türelmesnek kell lennie, sok minden más a Vista. :)

#4 humpas

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 07. 10:03 AM

Hello!

Nekem is van egy kis fájlmegosztási problémám. Két gép, ugyanazon az alhálózaton, azonos munkacsoport, Windows XP SP2. A probléma az, hogyha egyszerű fájlmegosztással osztok meg, akkor tökéletesen működik a dolog, viszont mikor jelszóval szeretném levédeni a hozzáférést, már nem működik.

Úgy csináltam, hogy:
- Kikapcsoltam az egyszerű fájlmegosztást
- Készítettem külön egy User-t a távoli belépéshez
- Ennek a usernek adtam jogosultságokat a megosztáshoz, nagyvonalakban ennyi

Ezekután azt várnám, hogy mikor a másik gépen be akarnék lépni ebbe a megosztásba, akkor feldobjon egy ablakot, ahol kéri a username-t és password-t, de ehelyett annyi történik, hogy szinte egyből elutasít, hogy forduljak az adminisztrátorhoz stb:).

Előre is köszönöm a segítséget! Remélem minden fontos paramétert leírtam... Mindenféle segítség jól jön:)
Üdv,
Humpás

#5 Dimitryj

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 106 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. January 21. 14:20 PM

Én is rengetegszer találkoztam evvel a fránya hibaüzenettel. Igazából soha nem sikerült rájönni a probléma okára, de ez nálam akkor szokott előfordulni, ha kikapcsolom az egyszerü file megosztást. Ilyenkor csak úgy sikerült belőnöm a megosztást ha pl a beépített rendszergazdi fióknak adok jelszavat és megosztás fülön a jogosultságoknál hozzá adom a felhasználót és beállítok olvasás jogot.
Néhány apróság ami sokakat megtráéfálhat:
:) ha felhsználónevet kér megosztásnál mindenképp jelszóval védettnek kell lennie a felhasználói fiókanak. ( a hitelesítés miatt)
:arrow: megsotásnál mindíg a jogosultságok metszete alkamazódik a megosztásra vagyis ha rendszergazda jogosultságú fiókkal belépünk a gépre a megosztásba, de a megosztás fülön csak olvasás jog van megadva akkor csak olvasás jogunk lesz.
:arrow: ha hurcolásszuk a viynónkat megeshet h módosulnak a jogosultságok, esetleg valamelyik beépített csoportra nem lesznek érvényesek a jogok, vagy nem jól öröklődnek, ugyanis az NTFS jogosultságoknál a jogokat SID alapján osztja ki elvileg minden gép egyedi SIDet kap telepítésnél ezért ha esetleg "újra rakjuk" az op rendszert vagy más gépen valamért módosítjuk a jogosultságokat akkor megeshet hogy a beépített felhasználói csoportok jogosultságai látszanak a biztonság fülön de még sem érvényesek mert más a SID eleje, még ha a felhasználói csoport azonosítója fix. Ebből adódóan előfordulhat h az előbb említett probléma lép fel ( jogosultságok metszete)!!!
Erre az esetre ajánlott az egész partíción a jogosultságok újra kiosztása ( töröljük az összeset majd újra ki osztjuk a megfelelő jogokat, öröklődést ajánlott be kapcsolni).
:arrow: gyakran előfordul hogy a megosztáshoz nincs megadva a HÁLÓZAT csoport, és nem enged belépni a megosztásba, pedig a jogosultságok jól vannak kiosztva. ( Hougom gépén pl. ha nem adom hozzá a HÁLÓZAT csoportot akkor nem engedi a megosztást, viszont az én gépemen minden további nélkül megy)

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó