←  Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Windows, Firefox, MSN, Ingyen szoftver - MSW.hu fórumok

»

Windows Vista Service Pack 1 (SP1)

fotója gthomek 2009.Feb.18.

Egy másik hiba, Vista SP1 32bit.
A haver vett olcsón egy tunerkártyát, Pinnacle PCTV 110i a Vista felismeri a netről telepítette a legújabb drivert. Az eszközkezelőben így szerepel: Pinnacle PCTV 110i Caputre Device. A media center viszont azt állítja hogy nem található a gépben tuner kártya.
Ilyet láttatok már? A pinnacle oldala semmit nem mond erről, szerintük a kártya simán megy a vistával...
Válasz

fotója Bootor 2009.Feb.18.

Láttam. Asus (philips) tvtuner.
Valamint Winfast esetében is hasonló probléma. Ott van a Vista matrica rajta, és nem működik benne rendesen. Ez az MCE egy ostobaság...
Válasz

fotója gthomek 2009.Feb.18.

A bosszantó hiba megint jelentkezett most éppen Vista SP1 32bit-en a videókártya itt NV 9600GT 1GB memóriával. A helyzet a következő, ha az illető olyan programmal ,nem csak játékkal, dolgozik teljes képernyőn ami a DX-es D3D -t használja, és lerakja a tálcára a program többé nem használható. Nem tud visszatérni a teljes-képernyős módhoz. Bazárja a feladatkezelővel a progit, újra elindítja és a progi eleve a tálcára csukódik le. Na is itt a misztika! Fent van neki a Doom3 , ami ugye openGL -es , na az simán elindul, tálcára is rakhatja nyugodtan, semmi gond. Kilépve a Doom -ból a D3D -s progi is elindul ismét, bár van olyan hogy magától a tálcára csukódik, de olyan is hogy simán elfut.
A legbosszantóbb az amikor a D3D-s progik úgy döntenek hogy valamiért a tálcára csukódnak és akkor annyi, reboot és utána talán megy.

UI:
Az eseménynaplóban ez a hiba van:
-1: Az Asztalablak-kezelőt nem lehetett elindítani, mert az összetételt letiltotta egy futó alkalmazás
-2: A(z) World of Warcraft folyamat az Asztalablak-kezelő letiltását kérte

-1:Az Asztalablak-kezelőt nem lehetett elindítani, mert az összetételt letiltotta egy futó alkalmazás
-2: A(z) Google Earth folyamat az Asztalablak-kezelő letiltását kérte


mi az az Asztalablak-kezelő?? és egy játék hogy kérheti ennek a letiltását és a google earth ????
Válasz

fotója Bootor 2009.Feb.18.

Aero. services.msc Lehet le kellene tiltani, és kipróbálni így.
Válasz

fotója gthomek 2009.Feb.18.

Ha mindent letiltok és marad a "kalsszikus windows" kinézet akkor úgy tűnik megy a dolog, még az oldalsávot is ki kellett kapcsolni. Gondolom azért ez nem normális dolog. Eddig a 181.22 és a 182.06-os gyári NV driver -el próbáltam, mind a két verzióval ezt játssza.
Ahogy visszaváltom a témát "Vista" -ra annyi, rögtön a tálcára téve indulnak a progik. Kivéve az openGL -t használókat azok mennek rendesen.

UI:
Ez már tényleg szánalmas ... még az egérmutató árnyékát is ki kellett kapcsolni és akkor ok ... van nálam 1 ATi kártya kipróbálom azzal ...
Válasz

fotója Bootor 2009.Feb.18.

Próbálj az nvidia control panelben állítani valamit. Pl. Legjobb teljesítmény, vagy legjobb képminőség. Vagy esetleg vmi mást nézz ott.
Válasz

fotója gthomek 2009.Feb.19.

ATI kártyával dettó ugyan ezt a hülyegyerek-játékok nyomja.

Feltettem ezt:
Windows Vista SP2 Beta Build 6002.16497
Ezzel megjavult a dolog, de a tvtunerem hirtelen nem működött tovább, kód21 az eszköz nem indítható lett. Uninstall az SP2 bétát, de KB955430 frissítés megmaradt és nem tudom uninstall -álni. Hiába kattolok rá nem történik semmi.
Ugye ez nem befolyásolja a további frissítéseket ?
Válasz

fotója tomyboy2 2009.Mar.30.

Egy érdekes cikk:
http://pcforum.hu/hi...-hasznalok.html
Válasz

fotója gthomek 2009.Apr.01.

Hát az ;)

"Napokon belül lebuknak az illegális Vista-használók
szerző: Sting , idő: 2009.02.26. 08:30"

a cikk több mint egy hónapos, és a vmware-ben lévő tök illegális, OEM BIOS -hack-es, Ultimate még mindig "genuie" ....
Válasz

fotója djrobaa 2009.Apr.01.

Én ugytudom hogy csak a 32bites és csak az Ultimate verziót érinti a dolog. Elsősorban. Nekem 64bites Home Premium van lassan 7 honapja megy és minden eddigi frissités telepitve van. Szóval....
Válasz

fotója dj_petert_1986 2009.Jun.16.

Hella mindenki!

Megmondom őszintén én nem szeretem a Vistát, ebből kifolyólag nem is igazán foglalkoztam vele. Egyik ismerősömnél szembesültem egy problémával. Windows media playerrel ha megnyit egy mp3 fájlt akkor a következő hibaüzenet jelenik meg: A(z) Windows illesztőprogram-alaprendszer-felhasználói módú illesztőprogram-keretrendszer gazdafolyamata működésképtelenné vált és leállt.
A Vistát nem ismervén sajnos lövésem nincs hogy mi okozhatja ezt, bár elsőre arra gondolok hogy valamelyik driver huncutkodik. Kérlek segítsetek! Előre is köszi!
Válasz

fotója tomyboy2 2009.Jun.16.

Dátum: dj_petert_1986

A Vistát nem ismervén sajnos lövésem nincs hogy mi okozhatja ezt, bár elsőre arra gondolok hogy valamelyik driver huncutkodik. Kérlek segítsetek! Előre is köszi!
Vagy valamelyik kódek (kódekcsomag telepítése esetén fordulhat elő pl. ACE mega codec) huncutkodik. Normál esetben minden zokszó nélkül le kell, hogy játssza az MP3-at.
Válasz

fotója kdavid2 2009.Jul.10.

mért nem megy a windows vista server pac 1 :D :D ki irja hogy splinstall exe nem win 32 alkalmazas
Válasz

fotója kdavid2 2009.Jul.10.

lécci valaki segitsen
Válasz

fotója tomyboy2 2009.Jul.10.

Dátum: kdavid2

lécci valaki segitsen
2 ok miatt:
1. Hibásan jött le, ekkor töltsd le mégegyszer
2. gondolom 32 bites Vista-t használsz, és letöltöttél hozzá egy 64 bites telepítőt, így emiatt sem megy. 32 bites sp csomagot szedj le.
Válasz

fotója vpeti17 2009.Jul.13.

Sziasztok :) Olyan problémám van a windows vist - ával hogy nem müködnek egyes funkciok pl az asztalon nem nyitja meg a testreszabást vagy nem jon be a vezérlőpult és pl aero téma sincs pedig kétlem hogy a gépem nem birná mert ath.64 Ql 62 2Ghz 4gb ram es ati radeon Hd3200 graf kártya windows értékelése 3,6 ugyhogy nem hiszem, hogy ott lenne a hiba :) Olvasgatam itt a komenteket es vlk. tanácsoltátok h huzza le a vegleges Sp1 én lehuztam mert több mint valószinü hogy az enyém is rossz de nem toom feltelepiteni mert kiirja hogy a Sp1 már telepitve van mit csinálhatok ilyenkor ?? kérem segitsetek. köszönöm
Válasz

fotója gthomek 2009.Jul.13.

Ha tudod mentsd le a számodra fontos adatokat, ha annyira működik a géped töltsd le a hivatalos forrásokból az SP1 és az SP2-őt, rakd újra a gépedet, installáld az SP1-et és az SP2-őt, és használd egészséggel.
Válasz

fotója vpeti17 2009.Jul.13.

Most emiatt át kell instalálni ???
Válasz

fotója tlukta 2009.Jul.14.

hali!

Raktam fel egy vistát valami dos-os felületü kütyüvel aktívválva lett. Ezután felment az sp1 és rá a 2 majd ismét 30 nap lett.
tud valaki valami csodát csinálni? semmit nem fogad el még a gyári kulcsot sem. :D :D
Válasz

fotója gthomek 2009.Jul.15.

Ez rendkívül 1xű. Elfáradsz a hozzád legközelebbi számítástechnika boltba, és kb 60000 forintért vásárolsz egy eredeti Vista-t. Vagy:

http://keznews.com/2...Vista_Loader_2_ ... k_Emulator

http://www.freehosti...om/28nesrbs1abf ... istasp2.7z

http://keznews.com/5...How_to_activate ... build_7100
Válasz