←  Egyebek

Windows, Firefox, MSN, Ingyen szoftver - MSW.hu fórumok

»

Dühöngő

fotója male 2007.Aug.21.

Ha nem bírtok magatokkal, itt éljétek ki :rolleyes: A jó ízlés határain belül mehet minden. De csak itt! :P
Válasz

fotója GoboLinux 2007.Aug.28.

Veletek megtörtént-e, hogy becsõdölt a winfo$ eredetiségvizsgálója?! Ugye Mikrofo$éknál bedöglöttek a szerverek, erre mindenkinek azt jelezte hogy lopott!

Hehe...

Valódi Winfo$, valódi $zopás!

Eredeti Winfo$, eredeti módon $zop$ miatta!
Válasz

fotója Bootor 2007.Aug.28.

Nekem nem jelezte... Amúgy a hibát hamar helyreállították, és az újabb hitelesítés után már nem minõsítette kalózpéldánynak a(z eredeti) Windows-t.

Tény, hogy blama ez, de szerencsére kb. csak 12000 Windows-t érintett, ami elhanyagolhatóan kevés.

Sajnos így jártál, de hitelesítsd újra, most már jó lesz! :)
Válasz

fotója GoboLinux 2007.Aug.28.

Dátum: Bootor;1228

Sajnos így jártál, de hitelesítsd újra, most már jó lesz! :)

Bocsi... Mibõl vontad le azt a meglepõ következtetést, hogy én így jártam? A HUP-on olvastam az esetrõl. Én nem járhatok így, mert nincs eredeti Winem. Szerencsére lopott/crackolt/hekkelt/tört (nem kívánt törlendõ) sem. KB 5 éve. Az utolsó winem idehaza a win98 volt, a win 2000-el és XP-vel a munkahelyen ismerkedtem meg, de itthon már nem használtam õket. Tudod elõbb UhuLinux1.1, aztán Uhu1.2 (ez most is megvan egyik partíciómon, majd Slackware, Zenwalk, Uhu2.0 és néhány más disztró is kíváncsiságként... végül a GoboLinux, aminek az egész honlapját és wikije nagyobbik részét én fordítottam le magyarra. Egyszerûen nincs szükségem Winre.

No most minden szemétkedést félretéve: ez az állandó hitelesítgetés a win részérõl neked nem vetíti-e elõre rémképként azt, hogy ez mintegy az elõfutára egy olyan win változatnak, ami már lényegében SZOFTVERBÉRLÉS?! És így állandóan bevételhez jut az MS a winhasználóktól, a mostani eseti bevétel helyett?

Nagy poén és húzás lenne a részérõl, én meg de jót röhögnék... Szerintem igenis van olyan **** az MS, hogy ezt meglépje. És könnyen rákényszerít benneteket az új Win megvételére: Láttuk, más se kell hozzá, csak hogy kikapcsolja a hitelesítõ szervert.

Basszus, nem bírnék azzal a tudattal élni, hogy ennyire függök szoftvertéren egy cégtõl!
Válasz

fotója Bootor 2007.Aug.28.

Ezt a "meglepõ" következtetést abból vontam le, hogy panaszkodsz. Eddig te vagy az egyetlen (itt az MSW.hu-n - jó tudom ez kisoldal, mit számít), akinek ez "problémát" okozott, panaszkodott e felõl, holott te nem is használsz Windows-t.

Szoftverbérlés:
Nem hiszem, hogy szükséges lenne ilyen lépés az MS részérõl, hogy havi bérleti díjat kelljen fizetni, van elég pénzük. De lehet kedvezõbb lenne nekünk is. Gondoljunk bele:
Most egy Vista Ultimate dobozos verzió 150k HUF. Tfh havi díja lenne mondjuk 1000 HUF, ez 1 év alatt 12k HUF. Ha 10 évig lenne használva így egy Vista Ultimate dobozos, az akkor is csak 120k HUF. De így 10 évig ki használná, ha 3-4 évente jön új Windows? Persze ez csak ilyen elvi latolgatás, nem tudom hogy vitelezné ki ezt az MS.

Ha "kikapcsolja hitelesítõ szervereket", miért is kéne megvenni? Nem látom az összefüggést. Ezzel miért kényszerítené az illegális felhasználókat a megvételre? Pont azok jártak "pórul" akiknek már eredeti van.

Egyszerûen nincs szükségem másra, nekem a Windows eddig tökéletesen bevállt.

Továbbá crack-ek ugyanúgy lennének, most mindegy hogy egyszeri fizetõs a Windows, vagy havi díjas, törés lenne.

De nem is értem miért vagy ezen kiakadva, téged nem is érintenek ezek a dolgok.
Válasz

fotója Bootor 2007.Aug.28.

Amúgy a hitelesítés nem csak a pénz miatt fontos, hogy minél többen megvegyék a Windows-t. Hanem azért is, mert sok kalóz Windows, és Office, úgy kerül fel az Internetre (letöltésre), hogy meg vannak spékelve jó kis backdoorokkal, trojanokkal ezzel potenciális támadási felületnek kitéve az adott Windows-ok, s ezáltal újabb botnetek, spam szerverek létrehozására, amikkel támadásokat lehet indítani, terhelni a hálózatot stb. A hitelesítés során az ilyen Windows-ok megbuknak, ezzel értesítve a felhasználót, hogy problémás a Windows-a...
Válasz

fotója GoboLinux 2007.Aug.29.

Nem vagyok én ezen kiakadva, sõt jót röhögtem... Egyszerûen amiatt írtam be ide, mert reméltem hogy elgondolkodtok az eset kapcsán azon, mennyire ki vagytok szolgáltatva ti W$ felhasználók egy gátlástalan cégnek. Mennyire függtök tõle.

Tudod, talán nem árulok el titkot vele, hogy én nem hiszem hogy a win jobb lenne mint a Linux (sõt mélyen meg vagyok gyõzõdve az ellenkezõjérõl), de ideírom, hogy akkor is Linuxot használnék, ha szembeszökõen nyilvánvaló lenne, hogy a Win a jobb. Ugyanis kimondottan rühellem, ha függök valakiktõl, pláne ennyire. A win felhasználó nemcsak azt nem tudhatja, mikor omlik össze a rendszere (a Linuxnál ez NAGYON ritka...), de azt sem tudhatja mikor mit jelent a saját gépe a Nagy Testvérnek (Redmondba vagy valami kormányhivatalba amikkel Redmond szerzõdött...), és már ez is elég ok a szememben a Linux preferálására. És akkor még nem is szóltam a vírusokról és társaikról...

Most persze mondhatsz paranoiásnak, de én nem szeretem, ha ellenõrizve vagyok. Nem mintha sok titkolnivalóm lenne, de ez elvi kérdés. Pláne ha azt sem trudom, konkrétan ki ellenõriz, de az a nemtudomki TOTÁLISAN ellenõrizheti a rendszeremet. S azon át a privát szférámat. Ugye e-mailek stb. Oké, most is a Google-on van a fõ postafiókom, de ezt én döntöttem el a szabad akaratomból, és akármikor levelezhetek más postafiókból is, és az oprendszerem nem fog engem kiadni a készítõjének.
Válasz

fotója Bootor 2007.Aug.29.

Hm, amit mondtál, nagyon elgondolkodtatott és meggyõzött. Holnaptól felmondok az áramszolgáltatómnak (is), mivel nem akarok egy áramszolgáltató cégtõl függeni, hogy mikor adják az áramot, így inkább egy szélgenerátorra ruházok be. (Melyik szélgenerátort ajánlod?). Kutat már ma este elkezdek fúrni.

Amúgy nem tudom mirõl beszélsz, hogy "ellenõrizve" vagy. Snifferrõl még nem hallottál? Eddig soha senki nem tudta bizonyítani, hogy az MS bizalmas információkat szerezne meg a felhasználóktól. Hoax. Gondolom te már átolvastad az egész Gobo forráskódot, és kened-vágod, mikor mi történik a rendszeren.
Rendszerösszeomlás? Az meg mi, definiálnád? Utoljára ilyesmivel Windows 9x-nél találkoztam. Hm, jaj nem is! Emlékszem egy suse linux telepítésre, amikor a VGA kártyafelismerésnél kifeküdt, bármit csináltunk, Win2000 ellenben gondtalan felment és mûködött.
Válasz

fotója tgabor 2007.Aug.29.

Ha a Windows helyett a Linux lenne a vezetõ OPrendszer akkor is ugyanez a helyzet állna elõ..eredetiségvizsgálat stb...Én csak arra lennék kíváncsi hogy ha a Linux igyenes oprendszer vagy ahogy magát hívja "szabad szoftver" akkor mibõl élnek ?? a fejlesztõk gondolom nem ingyen készítik..vagy igen ?
Válasz

fotója ricsi 2007.Aug.30.

Azt olvastad, hoty feltörték a linuxbázis szerverét? (1-2 éve,asszem)
Válasz

fotója okif 2007.Dec.18.

Sajnos én úgy tudom hogy önerõbõl fejlesztik a Linuxot és pont ez az oka hogy olyan lassan javul, és tart lépést.Ezzel szemben a Windows nagy léptékü újításokra képes, köszönhetõ a sokkal több fogyasztónak.
Az eredetiségrõl meg annyit, hogy okos nép vagyunk, és mindenre találunk megoldást.
Azt a fránya "eredeti xp valódi elõny"-t is lazán ki lehet iktatni.
Válasz

fotója GoboLinux 2007.Dec.18.

Bocs de ne haragudj: semmit nem konyítasz a Linuxhoz ha azt hiszed, lassan javul! Épp ellenkezõleg: bár elszánt "Linuxhívõ" vagyok, de igazából olyan gyorsan változik, hogy az néha már nekem is bosszantó, mert nehéz lépést tartani az újdonságokkal! Olyan, mintha felszállnál Pesten egy fapados vonatra, elalszol, és mire Dunakeszibe érve felébredsz, már egy hálókocsiban találod magadat. Megint elalszol, és Vácon már nem is vonaton vagy hanem luxusrepülõgépen, amihez beépített hárem és fürdõmedence is jár!

Ennek titka, hogy a Linuxot SOKKAL TÖBBEN fejlesztik mint a wint. Kérlek olvasd el ezt a kis tanulmányomat:

http://linux.birodal...xtanulmany.html

Nem igényel nagy elõképzettséget, vállalatvezetõknek írtam.
Válasz

fotója gothmog 2008.Mar.12.

Az oprendszerem eléggé fos-szar, de mentségemre legyen mondva, hogy loptam. :lol:
Nyilván, egy rendesen karbantartott, normális driverekkel, meg, pl. az afpx-el, naprakész vírusírtóval, 3rd party tűzfallal, óvatos és odafigyelő felhasználóval ellátott xp-re nem lehet azt mondani szar, mert stabil, meg biztonságos is.
Ettől függetlenül a laptopomon már az ubuntu az alapértelmezett rendszer, (az asztali gépen még a win) mert ingyér gyors, és naprakész, és amiatt legalább már nem kell rettegnem, hogy jön a béesá és ánuszbaszeret. :P
http://homar.blog.hu...ok_mokamester_5

Bár a topik címe dühöngő, nálam erről szó sincs. A számítástechnika aljasságaival szemben nekem a zen egykedvűség sokkal jobban bejön. Bár billentyűzetet már zúztam szét az asztal sarkán, de az már sok évvel ezelött volt. És különbenis, az megérdemelte.
:D
Válasz

fotója LACI2 2008.Mar.12.

GRRRR letöröltem a régi AFPX csomag (magyar) és az újat meg csak támogató szedheti le csak !!!!!!!
Fasza !!!!!!!
Válasz

fotója LACI2 2008.Mar.13.

kéne valami link ahonnan a régit le lehet kapni
Válasz

fotója Bootor 2008.Mar.25.

Mint ismeretes a TVnet lepasszolta az ADSL előfizetőit az Externet-hez (avagy Ultraweb-hez) 2008. március 1-től. Én már több, mint 2 éve voltam a TVnet-nél előfizető, soha "semmi" problémám nem volt velük.
A lényeg, hogy amióta az Externetnél vagyok (márc. 1.) rendszeresen szakad meg az Internet, 10perceket, órákat kell várni, mire újra visszajön. Az ügyfélszolgálaton a telefont sose akarják felvenni, amikor fel is veszik, akkor persze egyből én vagyok a hülye, és képesek lennének az egész számítógépet, routert, modemet lecseréltetni velem, mire hajlandóak lennének a problémával foglalkozni. A hibát persze mindig "bejelentik" a T-Com felé, de persze effektje sosincs. (De jó, mindig lehet egymásra mutogatni... Baj van? Menj a T-Comhoz reklamálni, mire a T-Com: ó, nem mi vagyunk a felelősek ezért, menj a szolgáltatódhoz, és íme egy végtelen ciklus).

Most, ez már a 6.-7. alkalom, kevesebb, mint 1 hónap alatt, hogy így szopatnak! Az imént újra nem volt Internet, kb 15. percig. A TVnetnél több, mint 2 év alatt nem volt ennyi kiesés, probléma, mint ezeknél most itt. És ezek a lámák a telefont sem képesek felvenni, 15 percen át csak csörgettem őket. Így meg sem tudtam kérdezni, hogy akkor most már kereshetek ugye másik SZOLGÁLTATÓT, aki szolgáltat is. Nem baj, akkor kérdés nélkül keresek, mert ez nem állapot!

Szóval: SOHA SE externet-es ADSL-t! Az Externet egy SZAR!

Update: Most kapom az infót egyik távoli ismerősömtől (km-ben, tehát mindegy, hogy vidék vagy Budapest), hogy nekik is externet van, és szintén tapasztalja ezeket a problémákat. (Lehet neki is "gépparkot" kellene cserélni?...)

Tehát, aki vacilál most, hogy milyen ADSL-es szolgáltatót válasszon, egyet biztosan tudok NEM ajánlani: Externet
Válasz

fotója tom235 2008.Apr.05.

mi a ráknak kell regisztrálni, mikor csak egy kibaszott frissítést akar az ember letölteni?
Válasz

fotója erix31 2008.Apr.05.

Idézet

GRRRR letöröltem a régi AFPX csomag (magyar) és az újat meg csak támogató szedheti le csak !!!!!!!
""Fasza !!!!!!!""

mi a ráknak kell regisztrálni, mikor csak egy ""kibaszott"" frissítést akar az ember letölteni?

Például ezért...
Látom ide is beszivárog a kultúra...
Válasz

fotója tomyboy2 2008.Apr.05.

Még nem, mert én még megtudtam kezdeni a letöltést.
Válasz

fotója papi87 2008.Apr.05.

Az externet nekem is baszakszik, de kb ugyanolyan mint a tvnet szvsz.
Amit leírtál nálam is ugyanaz a helyzet, mondjuk nem ennyire drámaian. Néha tényleg nem akar csatlakozni, akkor vagy 5 percig nyomom neki mint a barom, és utána megy. A szétkapcsolás meg tvnet-nél is ugyanannyi volt kb.

Viszont tvnet-nél nekem elvileg 4m-es csomagom volt, ehhez képest egy 2 megás szintjén tudtam tölteni, max 250k-val. Persze 2 megás csomagot akkor nem lehetett venni. Ímél, telefon, tcom, minden, az eredmény, hogy túl messze vagyok. A szart. Csak basztak bármit is csinálni. Most ultrawebnél gond nélkül töltök 350-400k-val, és a feltöltés is a max 20 helyett a 25-30-at döngeti :-)
Szóval összegezve az egyik 19, a másik egy híján 20 :)
Válasz