←  Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Windows, Firefox, MSN, Ingyen szoftver - MSW.hu fórumok

»

Windows 7

fotója Bootor 2007.Jul.22.

A legújabb Windows

Windows 2000 = NT 5.0
Windows XP = NT 5.1
Windows Server 2003 = NT 5.2
Windows Vista = NT 6.0
Windows Server 2008 = NT 6.0
Windows 7 = Windows NT 6.1

További frissített információk
Válasz

fotója vmiki 2007.Jul.23.

Nem lehet, hogy ez akkor olyan szerverféleség lesz?
Válasz

fotója Bootor 2007.Jul.23.

Nem szerver, hanem otthoni, munkaállomás.
Válasz

fotója male 2007.Jul.23.

Elvileg már hivatalosan is bejelentették, hogy 2010-re készen lesz..
Válasz

fotója R-pee 2007.Jul.23.

Én úgy tudom, hogy a Win7-nek a kódneve a Vienna és Windows 7 néven fog a boltokba kerülni. Én jobban örülnék, ha meghagynák a Vienna nevet, mint ahogy a Vista se Win6 lett. Ha kijön a Win7, utánna megint egy névvel ellátott jön, utánna a Win9 és teljes lesz a káosz.
Válasz

fotója Bootor 2007.Jul.23.

Hát úgy tudom, hogy csak a kódnevet keresztelték át.
Válasz

fotója vmiki 2007.Jul.24.

Lesz annak valami szép neve. De ez lenne az, amit még a "Longhorn" kódnéven emlegetett Vista idején Blackcomb-nak hívtak?
Válasz

fotója R-pee 2007.Oct.20.

Win7 hírek
-miniwin
-hipervizor
Válasz

fotója tgabor 2007.Oct.21.

A Windows Vienna az egy 2024 es terv..vagyis a Microsoft akkorra idõzíti hamarabb biztos nem jön ki..Ez a Seven ez egy nagyon új dolog lehet
Válasz

fotója Mümüke 2007.Oct.25.

Addig, ameddig nem tud egy jó operációs rendszert létrehózni, addig szerintem felesleges gondolkoznia azón, hogy a következõ években milyen operációs rendszert hozz létre. Mire egy újat hoznak létre, addigra hátha mindenkinek lesz pénze kétmagos vagy négymagos procikra és a hozzávaló alaplapokhóz tápegységekhez, videókártyákhóz. Igaz, esnek az árak, de egyikõtök sem tudja hány ember dobhatja ki a kis Sulinetes gépét, mert ezek az új operációs rendszerek már nem lesznek képesek zökkenõmentesen mûködni majd a gépeken. Csak lásd az akkori konfigurációkat, valamelyikhez már nem is merték hozzá adni az XP-t, mert még az is csak döcögve megy egy-kettõn. Ehelyett azt a Linux-t erõltették, amelyet még minden Windowshoz hozzászokott embernek nehéz kezelnie. Tehát két megoldás lehetséges : ha a Vistára vagy az utána következõ rendszereket szeretné futattni, vehet egy új gépet. Vagy marad annál amilye van és használja azt, amit lassan nem fog támogatni a Microsoft sem. Lehet választani!
Válasz

fotója Bootor 2007.Oct.25.

Egyelõre az XP-t (Professional) hivatalosan (is) tovább támogatja az MS, mint a Vistat (Home, Ultimate)... szóval mi a problémád?
Válasz

fotója tgabor 2007.Oct.26.

Én nekem Sulinet-es gépem van 2003 novemberében vásároltam.(AMD 2,4-es Athlon XP 1GB-ram 120GB Maxor winchester ,Asus A7N8X-X) és a Vista is zökkenõmentesen fut rajta
Válasz

fotója GrassMAN 2007.Oct.26.

vmiki

Igen ez lenne az, legelõször "Blackcomb"-ként, majd 2006 körül "Vienna" néven emlegették.
Válasz

fotója deady81 2007.Oct.27.

Én nagyon várom jobban mint a Vistát vártam!Az új elvek érvényesülnek a Nt7-ben akkor talán a Win-ek közül a legjobbat foghatjuk majd kezünkbe!
Válasz

fotója devil666 2007.Oct.28.

Még jó,hogy olyan gépet állitottam össze magamnak ami "zökkenõmentesen" vinni fogja majd az új Win-t....(4magos proci,DDRIII memória támogatás,stb...):))
Válasz

fotója Bootor 2008.Jan.17.

Mostani új információk, nem hivatalosak:
Állítólag elkészült az első nagyobb tesztverzió, "Windows 7 Milestone 1 (M1)", amit állítólag a legnagyobb partnerek már meg is kaptak. Hamarosan kiderül... Valamint 32 és 64 bit verzió is elkészült belőle, de csak angol nyelven. Az M1-ben új Media Center is bemutatkozik.
Válasz

fotója Ricardo78 2008.Jan.18.

Én már kiváncsi vagyok rá, viszont sajnos nem találtam egy oldalt sem, hogy honnét tudnám letölteni.
Válasz

fotója Dimitryj 2008.Jan.18.

Kíváncsi vagyok rá mi lesz belőle, ugyanis eddig még épkézláb vindózt nem sikerült össze hoznia a kicsipuhánk.
:) Főleg hogy a redmondi okosok kitalálták az új szoftverfejlesztési stratégiájukat: 4évente új windóz, 2évente R2es verzó. Namost kérdem én mint egyszerű házi-rendszer-gazdi, mikor a bánatban akarják kifejleszteni, arról nem is beszélve a HW gyártók falra fognak mászni az örömtől (lsd.: vistánál meddig tartott mire normális driver jött ki az adott HWhez?)
Válasz

fotója male 2008.Jan.18.

Idézet

Főleg hogy a redmondi okosok kitalálták az új szoftverfejlesztési stratégiájukat: 4évente új windóz, 2évente R2es verzó.
Teljesen reálisnak tartom ezt az ütemtervet. Persze ehhez az kell, hogy ne félkész operációs rendszert adjanak ki 4 évente (~Vista), hanem teljes mértékben használhatót.

Idézet

Namost kérdem én mint egyszerű házi-rendszer-gazdi, mikor a bánatban akarják kifejleszteni, arról nem is beszélve a HW gyártók falra fognak mászni az örömtől
Ne már, hogy csak a hardware-gyártók kénye-kedve szerint legyen új Windows vagy ne... Ennyi erővel miért nem mondom meg pl én, te, vagy akárki más? Ez nem a Microsoft hibája.. Ez olyan, hogy a te lustaságod miatt még ne vigye el a kukás a szemetet sehonnan, mert még nem raktad ki ("lustaságból"). A hardware-gyártóknak hardware-ket és hozzá drivereket kell csinálniuk. Ez a munkájuk.

Szerinted hány év lenne az ideális ciklus?

Idézet

Kíváncsi vagyok rá mi lesz belőle, ugyanis eddig még épkézláb vindózt nem sikerült össze hoznia a kicsipuhánk.
Mit értesz épkézláb Windowsnak?
Válasz

fotója efi99 2008.Jan.18.

Meglehetősen problémásnak érzem én ezt a termékfejlesztési stratégiát. Időnként az az érzésem, hogy azért készül az új, mert elkészült a régi és valamit csinálni kell... :)
Gyakorlatilag a Vistáról sincs még kellő számú visszajelzésük (tekintve, hogy a piaci részesesdése alig 10%!), hogy mit kéne tökéletesíteni v. másképp csinálni. Ennek ellenére már egy-többé kevésbé végleges új verzió van már kint megint. Az az érdekes helyzet is előállt már - még az xp-vel - hogy az bizony az emberek 90%-nak elég. Ezután már értelmetlen 2 évente újat nyomatni, az átlagfelhasználónak tényleg leginkább az fog lejönni ilyen tempónál, hogy új hardver, meg no driver.
Az ideális legalább 5 év lenne (lásd xp, mi a baj vele?)
Válasz