Ugrás a tartalomhoz


Talán Bios Probléma?


5 válasz érkezett a témában

#1 die nadel

    MSW Fan

  • Tagok
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 430 Hozzászólás:

Elküldve: 2011. October 05. 17:15 PM

Sziasztok!

Adott egy használt alkatrészekből összeállított kőkori gép:
Alaplap: ASRock P4V88+
CPU: Intel P4 3.00 GHz
Merevlemez (master): Samsung 160GB IDE
Merevlemez (slave): Samsung 120GB IDE
VGA: Asus ATI Radeon 9550 512MB AGP
Optikai megható (master): LG DVD SuperMulti IDE
Táp (No Comment): Codegen 350W
A billentyűzet és az egér P/S 2-es

A segítségeteket szeretném kérni a következő problémában:
Az alaplapon 2db IDE csatlakozás van és bárhova kötöm a master merevlemezt (a slave merevlemezt már kínomban kikötöttem) és az optikai meghajtót, nem tudok belépni a BIOS-ba, mert semelyik billentyűre nem reagál (sem az F1-F12, sem a Delete, sem az Esc, sem a Ctrl+Alt+Esc).
Az első kép ami fogad:
Posted Image
Itt, ha nem nyomok Tab-ot, akkor tovább lép és bebootol az XP (még egy másik alaplappal lett a merevlemezre telepítve).
Ha Tab-ot nyok, akkor a következő kép fogad:
Posted Image
Ebben az esetben sem reagál semelyik billentyűre, csak az Esc-vel tudok kilépni belőle, de akkor folytatja az XP bootolását.
Ezen az alaplapon régen egy SATA optikai meghajtó volt és akkor valamit átállítottak a BIOS-ban, ezért próbálkoztam a CMOS reset-tel, de semmi eredmény, pedig ilyenkor mindennek vissza kéne állnia alapra.
Ha lehúzom az optikai meghajtót és a merevlemezt, akkor a következő szöveget írja ki:

Quote

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Semmi normális bootképernyő, csak egyből ez.
Na ilyenkor mi van?
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Dual Core E5200 2.53GHz, HD4650 512MB DDR2, CSX 4096MB (2x2048MB) DDR2 800Mhz, WD Caviar Blue 250+500GB Sata2, Chieftec 400W, Windows 7 Enterprise SP1 x64

#2 male

    MSW.hu

  • Adminisztrátorok
  • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2011. October 05. 19:57 PM

Helló.

Ez nem a szokványos BIOS, hanem a SATA/RAID vezérlő BIOS-a. Valahol ez a képernyő előtt kéne lennie a "másik" BIOS-nak. Amúgy jumperrel nem lehet letiltani a SATA-t?

#3 die nadel

    MSW Fan

  • Tagok
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 430 Hozzászólás:

Elküldve: 2011. October 06. 14:48 PM

Én nem találtam ilyen lehetőséget az alaplapon.
Itt az alaplap kézikönyve:http://europe.asrock...nual/P4V88+.pdf
Hátha valaki más észrevesz ilyen lehetőséget és kiderül, hogy csak én voltam figyelmetlen.
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Dual Core E5200 2.53GHz, HD4650 512MB DDR2, CSX 4096MB (2x2048MB) DDR2 800Mhz, WD Caviar Blue 250+500GB Sata2, Chieftec 400W, Windows 7 Enterprise SP1 x64

#4 jagdtigger

    Ismerős

  • Tagok
  • PipaPipa
  • 38 Hozzászólás:

Elküldve: 2011. October 06. 20:10 PM

Azt próbáltad már hogy akkor nyomogatod az F2-őt amikor bekapcsolod a gépet?

#5 die nadel

    MSW Fan

  • Tagok
  • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
  • 430 Hozzászólás:

Elküldve: 2011. October 07. 13:30 PM

View Postjagdtigger, on 2011. October 06. 20:10 PM, said:

Azt próbáltad már hogy akkor nyomogatod az F2-őt amikor bekapcsolod a gépet?
Természetesen elég sok variációt kipróbáltam, közöttük az általad javasoltat is. A végén a Ctrl+Alt+Del billentyűkombinációval sikerült (többszöri nekifutásra) elérnem a bootmenüt és onnan F2-vel belépnem a BIOS-ba. A Windows 7 telepítés kétszer is leállt hibával (mindkétszer a telepítés más fázisában), az XP szépen felkúszott.
Azért köszönöm a tippeket.
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Dual Core E5200 2.53GHz, HD4650 512MB DDR2, CSX 4096MB (2x2048MB) DDR2 800Mhz, WD Caviar Blue 250+500GB Sata2, Chieftec 400W, Windows 7 Enterprise SP1 x64

#6 drahos

    Újonc

  • Tagok
  • Pipa
  • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2015. July 26. 13:38 PM

sziasztok van egy msi 848p neo -v ms6788 alaplapom szeretném frissiteni a biost . tudna segiteni valaki





1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó