Ugrás a tartalomhoz


Operációs rendszerek


25 válasz érkezett a témában

#21 Engelhardt

  Ismerős

 • Tagok
 • PipaPipa
 • 38 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. February 03. 13:55 PM

Dátum: Mobi

Héé, srácok, elolvasta valaki a topic címét??? Csak mert már egy teljes oldalnál tart és ezidáig még egy szó sem esett a Windows8-ról! Helyette volt "Éljen az Unbutu, fúj Windows", "Megvédem a Windowst", "Hajrá Firefox, fúj Explorer".
Én Windowst használok. Azt fogok a jövőben is, akárhány hittérítő is akar meggyőzni arról hogy a Linux jobb. Nem tagadom hogy az, de én kipróbáltam és nekem nem jött be. Kinek a pap kinek a papné. Úgyhogy kérnék mindenkit hogy ragaszkodjon a témához. Vagy nevezzük át a topicot Windowsgyalázónak és akkor legalább tudom hogy mire számíthatok ha betérek ide.

Az egész úgy OFF ahogy van!


Így van! :wink:

#22 Mobi

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 17 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. February 03. 16:09 PM

OFF

Szóval, csak hogy válaszoljak:

" igen tudjuk hogy mi a címe a topicnak hogy valami miben jobb miben rosszabb azt össze hasonlítások alapján csinálják"
A topic címe Windows8 és nem az hogy hasonlítsuk össze a Windowst (bármely verzióját) valamely más operációs rendszerrel. Ha végigolvasod a Windows7 topicot abban sem sok ilyent találsz! Én a téma címéről arra következtettem hogy Windows8-ban megjelenő újdonságokról, a készítésével kapcsolatos hírekről tudok majd olvasni. Biztos vagy benne hogy nem erről kéne inkább szólnia?

" ie8 meg tényleg egy hulladék"
Nem is tagadom hogy az! Írtam én akárcsak egy szóval azt hogy jobb mint bármely más böngésző? (Ha igen kérlek illeszd be a következő hozzászólásodba) Én azt használom mert nekem teszik. Nem részleteztem az okot! Bár ha jól emlékszem még azt sem írtam hogy a IE-t használok. Csupán a téma címéhez való hűségre akartam utalni hozzászólásom ezen részével.

"te meg egy elvakult windows fanatikus vagy"
Ezt miből szűrted le? Abból hogy megkértem mindenkit hogy a Windows8 topicban ne az egyéb operációs renszerekről írjon? Ejha, érdekes következtetés. Levezetnéd hogy hogy jutottál el idáig? Komolyan érdekelne.

"majd akkor fikázd az osxet linuxot ..etc ha lövésed van róla addig szerintem jobb ha csendbe maradsz" , "tényeleg nagyon szar lehet ez a linux"
Beillesztenéd ide a hozzászólásom azon részét ahol az egyéb operációs rendszereket - hogy a Te szavaiddal éljek - fikázom. Az meg hogy mikor szólok hozzá egy témához egyenlőre még nem Tőled függ!

"én meg az ilyen windowsos hitéritők miatt"
Ismételten megkérnélek hogy illeszed be ide a hozzászólásom azon részét, ahol amellett érvelek hogy linux helyett használj Windowst. Nem hiszem hogy sikerül. A Te hozzászólásaidból azonban mást se lehet leszűrni, minthogy a Windows a sz*r a Linux az Isten! Melyikünk is a hittérítő?

"látom elgurult a gyógyszered keresd meg és vedd be."
Én nem hinném hogy bárkit is elkezdtem sértegetni. De ahogy a hozzászólásaidat olvasom, kissé ingerültnek találom a hangviteledet. Lehet hogy Neked kéne nyugtató?

"ha már az zubuntuval van a bajod"
Honnan veszed hogy bármi bajom van vele? Nem is ismerem! Egyetlen egy negatív szót nem írtam ami az unbutu ellen szólt volna!

" windows mindig is harmadrendű cég lesz."
Tudtommal a Windows nem egy cég, de ebbe most inkább ne menjük bele!

"na ilyen habzó szájú windowsosokkal nem vitatkozok"
NO COMMENT (nem akarok a fórumszabályzatot sértőt írni!)

"fenti témával csak a tapasztalataimat írtam le és semmi hittérítés nem volt benne"
Én bezzeg térítettem mint a spanyolok Dél-Amerikában mi?


Ezen kívül megkérnélek hogy moderáld magad! Az előző hozzászólásomat mégcsak nem is neked címeztem hanem úgy nagy általánosságban mindenkihez (persze hogy magadra vetted az nem csoda). A helyesírásra és a szöveg tagolására pedig inkább ki se térnék, hiszen nem olyan lényeges!


ON

#23 Black Bird

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 486 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. February 03. 20:02 PM

Mobi: okok tényleg feszült voltam egy kicsit csak elegem van hogy a windowst úgy mutatják be hogy a technológiailag a legjobb és kiderül még se az. hogy az ilyen dolgokat elkerüljük írd oda hogy kinek a válaszára írsz vagy használd az idézet gombot. csak nem volt egyértelmű hogy kinek írtad. csak az a baj hogy meg se jelent az új windows és egyből istenitik. nem a windowsal van a bajom mint termékel hanem azzal hogy minden félét állítanak róla aminek 99%-a nem igaz. az a baj ha valamit mást szeretnél akkor ezt windowsban nincs vagy elég korlátozottak a lehetőségeid.
egyébként meg ubuntut példaként említettem meg össze hasonlítottam a dolgokat. kicsit gyorsabban reagáltam az írásodra. szóval elnézést a fenti reakciómra. csak elegem van már aból hogy pl win7 topickban megy a linux ocsárolás meg bármilyen más rendszer szidása. máskor figyelmesebb leszek. természetesen nem volt célom megsérteni kicsit erősen fogalmazok az igaz. :wink: egyébként a windows server termékek elég jók és használhatóak igaz avista se rossz a híresztelésekkel ellentétben azt még használnám is. :)
Konfigom: cpu:Amd athlon2 p360(2.3GHz) ram: 4GB DDR3 vga: Ati Radeon HD 6470M 512MB(dedicated) OS:Ubuntu Studio 11.04
Mottó: Tedd vagy ne tedd de ne próbáldd! Yoda mester , Real time kernel is back! :)

#24 Mobi

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 17 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. February 03. 20:21 PM

Gond egy szál se! :) Spongyát rá! :wink:

#25 gthomek

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 272 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. February 04. 23:51 PM

Kedves Black Bird.
Látom nagy linux fan a fafejű fajából, de akkor lássuk megint.

"biosfrissítő cucc
http://packages.ubun...karmic/flashrom
ezzel az asus meg a gigabyte biosat is megeszi az asusnak meg a gigabyte nem csinál frissítő cuccot linuxhoz mert a fenti cucc univerzális."

az unvierzális, de a mostani Asusnál P5***-től felfelé Gigabytnál pedig a 2006 után gyártott lapokat nem eszi, én pontosan 27 darabnál próbáltam Te mennyinél ????

"Motorolához a Moto 4Lin használatos telót ugy kezelheted ahogy win alatt is + telepíteni is tudsz telóra. "
biztos így van Motorolát vagy 3 éve nem fogtam a kezembe, az általad említett gnokii projekt ennyit tud:

"Which cable for the Nokia phones should I use?

For Nokia 61X0/51X0 models you should use DAU9P cable. Nokia 61X0 models are also capable to make an infrared connection.
For Nokia 7110/62X0/6310 models you need either DAU9P or DLR3P cable. With DLR3P cable you can use AT commands to talk to the phone. These phones are able to make an irda connection.
For modern Nokia phones without external memory (6100, 3100, 3120, 3200, 3220, 6610, 7210, 7250, 68xx, 6200, 6220) use DKU-5 cable. The recent replacement for this cable is named CA-42.
For modern Nokia phones with external memory (6620, 7610, 6630, 3230, 6230, 668x, 9300, 7710, 9500, 3200) use DKU-2 cable.
Most Nokia phones that have no visible connector have one under the battery. See our cables page to find the sites with more detailes, also the places where to buy the cable.
For other vendors see user manuals and vendor websites.
Most of the modern phones have the irda or bluetooth connector. "

Tehát ha oldscool nokiát akarok linux alatt használni akkor rendben is vagyok, a SE típusoknál a K700 a legfrissebb amit tud kezelni az általad linket cucc, amiket én próbáltam és nem mennek:
Nokia N70
Nokia N73
Nokia N80
Nokia N82
Nokia N95 8GB
Nokia 6220, 6500, 5320

SE K800i, K810i, C702, C905, P990i P1

De ahogy mondtam, otthonra nem ajánlom a linuxot az egyszerű usernek aki a meló után csak használni akarja a gépet, kicsit gyilkolászni, msn-en ökörködni főleg azon hogy kinek van legdegeneráltabb animációja amit pl a Pidgin nem tud kezelni.
Azok akik szeretik a IT-t és nem riadnak vissza egy kis tanulástól, barkácsolástól, kihívástól, na nekik ajánlom a linxot otthonra, openSuSe-t vagy kubuntut szoktam nekik feltenni.
Itt ahol élek (hmvhely) már 6 kisirodát állítottam át munkatársammal linuxra, ami probléma előfordult az az volt hogy valami jogtár, vagy jogszabálytár szerette volna a .NET 3.5 Sp1-et a gépen a MS VC 2005-el együtt, ezért kénytelen voltam egy VMware player tenni a gépre.

Én nem vagyok semmilyen Os mellett vagy ellen, jelen pillanatban a Win7 igen jó választás lenne ha mondjuk bruttó 5000 Huf-nál nem kerülne többe, szerintem ugyanis otthoni szoftverért pénzt kérni aljasság, és ahogy mondtam az Win kimondottam otthoni rendszer szerintem.
Ha a játékfejlesztők elkezdenék a cuccaikat linuxra portolni a win részesedése meredeken kezdene zuhanni, persze ehhez az is kellene hogy az AMD/Nvidia páros ne gecizzen tovább a zárt forrású meghajtóival.

#26 gthomek

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 272 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. April 21. 13:44 PM

Operációs rendszerek részesedése hazánkban 2010.04.04-el bezárólag:

Windows XP : 79.32%
Windows 7 : 11.44%
Windows Vista: 7.41%

Futottak még kategória:

OS X : 0.63%
Linux: 0.61%
Windows 2000: 0.25%
Windows 2003: 0.13%

http://rankings.hu/h...ng-systems.html

Böngészők:

Firefox: 52.63%
MSIE8: 14.91%
MSIE7: 14.30%
MSIE6: 6.10% !!! (még mindig milyen sokan használják ezt az elavult szart ...)
Chorme: 6.01%
Opera: 2.61%

http://rankings.hu/h...b-browsers.html

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó