Ugrás a tartalomhoz


Windows XP USB telepítés PenDrive-ról


8 válasz érkezett a témában

#1 Riccardo_G

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 344 Hozzászólás:

Elküldve: 2009. October 17. 17:11 PM

Ezt a cikket nem csak azoknak ajánlom akiknek nincs CDDVD olvasójuk, hanem akiknek van egy gyors PenDrive-juk és gyakran kell Windows-t telepítsenek, és nincs más megoldásuk! Valakinek biztos a hasznára válik! :)

A következő dolgokra lesz szűkséged: 2GB-os USB PenDrive (mp3 lejátszók általában alkalmatlanok, mert nagyon kicsi az olvasási, és írási képességük, és nem mind1ik PenDrive képes a bootolásra!

A következő programokra: Bootsect, PeToUSB, USB_PREP8 és egy CD Windows XP-vel. Google segítségével pikkpakk megkeresed őket és letöltöd.
Ha meg van mind a 3 progi akkor: csomagold ki az USB_PREP8-at, a PeToUSB exe-jét csomagold ki az USB_PREP8 könyvtárába, majd futtasd a usb_prep8.cmd-t.
Hozzáteszem nekem csak akkor működött a dolog, ha arra a meghajtóra tömörítettem ki a programokat amelyiken épp a jelenlegi rendszer van, ez általában a C:

Kép a műveletről:
http://3.bp.blogspot...00/usbprep1.JPG

A megjelenő ablakban néhány infót találtok, a "Press any key to continue..." Egy billentyű leütése után betöltődik a PeToUSB, ott már minden be van állítva szóval elegendő start-ra kattintani: (ha nem ismerte fel a PenDrive-odat (jelen esetben egy SanDisk 4 gigás van a képen) akkor nem jó, szerezz egy másikat)

Kép a műveletről:
http://3.bp.blogspot...0-h/petousb.JPG

FIGYELEM! Minden adat ami a PenDrive van törlődik! Miután befejeződött a formázás bezárhatjuk a a programot (VIGYÁZAT!, ne a DOS konzolt zárjuk be!). Visszatérünk az usb_prep8.cmd-hoz, ahol egy ilyen ablak fog várni minket:

Kép a műveletről:
http://1.bp.blogspot.../_tzQM6SAdnNo/R ... bprep2.JPG

Mielőtt folytatnánk a Script futtatását csomagoljuk ki a bootsect-et. (szintén a C:-re érdemes) Indítsunk el egy DOS konzolt (start menü - keresés cmd, megtalálja akkor jobb gomb és futtatás rendszergazdaként, ha ilyen lehetőség nincs akkor simán indítsuk el) és lépjünk be abba a könyvtárba ahová kicsomagoltuk ( pl.: cd C: bootsect ), majd futtassuk a következő parancsot: "bootsect.exe /nt52 X:" ahol X a PenDrive meghajtójának betűjele. Ezt az ablakot most már be lehet zárni.

Visszatérve a Script-re, az 1-es menüpont alatt meg kell adjuk az XP telepítő forrását, (szintén a C: meghajtó 1ik mappájában kell lenni az xp telepítőjének) a hármasnál meg kell adjuk a PenDrive meghajtó betűjelet majd a 4-es menüponttal indíthatjuk a másolást. A többi menüpont használatára nincs szükség csak abban az esetben, ha az ott megjelenő meghajtó (T:) már használva van, ilyenkor lépjünk be a 2-s ponthoz majd válasszunk ki egy betűjelet ami még nincs kiosztva. Ettől a ponttól kezdve már nincs sok dolgunk, bármit kérdez a Script katt Yes. Formázni fog egy nem létező meghajtót (T:), és fájlokat (több 1000ret) fog másolni a PenDrive-ra, ami eltart egy kis ideig, főleg a PenDrive írási sebességétől függ a művelet hossza.

Kész is van a PenDrive telepítőnk előkészítése. El lehet kezdeni a telepítést. A gép újraindítása, beállítani az USB-ről bootolást, vagy csak válasszuk ki a boot manager-ben az USB-t. Meg fog jelenni két opció, először a másodikat válasszuk ki, mivel azzal léphetünk be a szöveg módú telepítőbe. Megtörténik a formázás, fájlok felmásolása, újraindítás. Megjelenik újra a menü, de ezúttal az első, grafikus telepítést válasszuk. Erre vigyázz, hogy a fájlok felmásolása után válaszd ki az első opciót, különben nem fog működni a telepítés, FIGYELEM!!! a PenDrive-ot addig ne vegyük ki amíg fel nem települt a rendszer!

Mindenkinek sok sikert kívánok!

UI: Ha valami gebasz van, vagy valami nem érthető akkor ebben a topicba válaszolok mindenikek!

#2 FerkeL

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 2009. November 09. 08:09 AM

Szia Riccardo_G!

Kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, mépedig az XP hogyan pakoltad a c:-re, mert erre nem tértél ki.? Képfájlba raktad vagy csak simán felmásoltad? :D

#3 FerkeL

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 2 Hozzászólás:

Elküldve: 2009. November 12. 08:13 AM

Sikerült megoldani! Simán felmásoltam a c-re, meg is csinálta rendesen. Most már csak a boot.ini módosítása szükséges és tökéletes a dolog :D

#4 Psychotape

  Ismerős

 • Tagok
 • PipaPipa
 • 22 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. May 23. 22:28 PM

Igen simán kell felmásolni a xp telepítő cd-ről a fájlokat egy tetszőlegesen elnevezett mappába! :)
kép
kép
kép
kép

#5 Attlee

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. August 04. 15:19 PM

Szia!

Mikor a C- meghajtóra kitömörítettem a bootsect mappát és elindítottam a benne lévő exe fájlt, érdekes módon bejött valami, és egyből el is tünt... "következő parancsot: "bootsect.exe /nt52 X:" ahol X a PenDrive meghajtójának betűjele. Ezt az ablakot most már be lehet zárni."

Nekem ez a menüpont kimaradt érdekes módon... És neme a windows ISO fájlt a gépemen van!

És tovább csináltam a műveletet és 1-es menüpont se stimmel:

http://img807.images...07/695/hiba.jpg


Vajon mi lehet a probléma? 2G-os pendrivem van...

Előre is köszönöm a választ!

#6 Attlee

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 5 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. August 04. 16:32 PM

Na már megoldottam, én voltam a hibás bocsánat! El olvastam és cmd-t nem nyitottam meg és nem végeztem el a műveletet, és az Iso fájl-t kitömörítettem és most másolja a windowst!

1 kérdés! Windows Xp turbo 3D SP3 mennyire gyors, és meddig bírja? mert nekem xp prof-om volt, de 3 hónapnál tovább nem bírja.. valami stabil rendszerre lenne szükségem...

#7 die nadel

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 430 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. August 06. 15:56 PM

Már ne is haragudj, de ha egy XP SP3 nem bírta 3 hónapnál tovább (bár ezt sem értem hogyan csinálod, mert nekem egy évig is elfut egy Vista vagy Win 7), akkor egy gányolt ilyen olyan "fos edition" rendszer még kevésbé fogja bírni. Ilyen tákolt op.rendszert a gépem közelébe nem engednék, nemhogy feltenni rá!
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Dual Core E5200 2.53GHz, HD4650 512MB DDR2, CSX 4096MB (2x2048MB) DDR2 800Mhz, WD Caviar Blue 250+500GB Sata2, Chieftec 400W, Windows 7 Enterprise SP1 x64

#8 totpeti

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. September 14. 13:35 PM

Hát, ha jól látom, 2007-ben kezdődött a segítés és most 2010-ben még mindig működött nekem, úgyhogy köszönöm, megy, mint a szél...

#9 bali023

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. September 17. 00:07 AM

Hello
Megcsináltam mindent, ráment a pendrivera. Berakom a laptopba és annyit ír, hogy disk error, press any key to restart.
Ez már a második próbálkozásom és valamiért nem megy. :S a laptopba rossz az olvasó és máshogy nemtudom rátenni. Vagyis a Linux ráment pendriveról, de xp-t nembirom valamiért.
Előre is kössz a segítséget.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó