Ugrás a tartalomhoz


Avast! vírusírtó


88 válasz érkezett a témában

#41 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 18. 23:45 PM

Dátum: LoRenZo

Találtam egy újdonságnak számító anti-virust, leteszteltem vpc-ben a free változatát, szerintem eléggé jól teljesít. Aki épp most van váltás előtt (vagy már eléggé unja a régit), annak ajánlom, hogy próbálja ki! Avira AntiVir: http://www.free-av.com/
Az antivir nagyon régi már.. A kezdetekben én is ezt használtam :)

#42 matador

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 76 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 06:02 AM

Előző oldalakon jeleztem,hogy a WMP11 és a Yahoo messenger nem működik rendesen. Mindezen problémák megszűntek,amikor az Avast! 4.8 leszedtem!

És állandóan törölt olyan programot,amik a hivatalos helyről töltöttem le,és azt is törölte,ez volt a www2image.exe.

Az abádszalóki honlapra is riasztást jelzett,ezzel befejeztem az Avast!

Áttértem a Mcafee enterprise edition 8.5i-re. egyből törölt 72 vírust! üdv.matador

#43 LoRenZo

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 359 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 08:43 AM

Most nekem is McAfee VirusScan 8.5i Enterprise van, 5 patch-csel ellátva, nincs vele bajom. Ne felejtsd el beállítani a VirusScan Console-ban az Unwanted Programs Policy-nál, hogy a malware-eket is rendesen észlelje! Sajnos nem értem, miért nincs ez alapból bekapcsolva, anno jól jött volna... Egyébként Virtual PC-ben teszteltem, ahogy írtam korábban is, és ugyanazt a scan-t az avira előbb lenyomta, több fájlal (a mélységi keresés miatt). 2x annyi file-t írt, mint a mcafee-nél, és fele annyi időt! (Egyik se volt sok. És teljes keresést nyomtam, minden fájlt vizsgáltak) Igazából hatékonyság szempontjából nem tudom, milyen mivel tiszta rendszeren teszteltem. McAfee-fel élesben is csak ilyen Js/Wonka vagy valami ilyesmi trójai script féleséget szoktam fogni, mikor megnézek egy-egy kép hivatkozást, de ez is olyan, hogy eddig 2.400.000 átvizsgálásból 14-nél talált vmit (hozzáteszem 5 hét alatt). A McAfee-fel igazából az a baj, hogy ez már elég régi kereső, azóta kijött talán több újabb változat (főleg ilyen "allinone", amiről alább írok), de nem is akartam működni, meg nem is jók szerintem. Kijött egyébként egy 8.6(.1)-es verzió is nemrég ebből a fajtából, de sajnos az csak Mac OSX-re van...
Itt jegyezném meg, hogy kipróbáltam a ClamWin Antivirust is (szintén ingyenes), de a *.chm fájloknál nagyon-nagyon sokáig szenvedett, és valami 2-3x keresési idő jött ki a McAfee-hez képest. Igaz, ez még gyerekcipőben jár, talán majd egyszer... Addig is van másik alternatíva.

Male, gondoltam, hogy nem mai gyerek az Avira, már csak a verziószámból is ítélve... viszont eddig soha nem hallottam róla (sajnos pl. nodról jóval többször is a kelleténél). És ugyebár nagyon szépen kiegészít(het)i az Avira ingyenes verziója a Sypbotot (TeaTimer off) és a Comodot! Hát kell ezeknél jobb? Végre ingyen is elérhető a lehető legjobb biztonsági szint! És mindhárom programot könnyű kezelni! (Tájékozódás szempontjából van fent nálam McAfee SiteAdvisor is.)

Amúgy pedig, aki security suite-okra bizza az "életét", annak megsúgom, hogy az ilyenekben valami mindig sántit. Ha egy cég jó a tűzfalak terén, akkor biztons valami béna víruskeresőt tesz mellé (ez még a kisebbik gond), vagy éppen fordítva! (Ez már komolyabb probléma, egy jó tűzfal ugyanis nagyban leveheti a terhet az esetlegesen gyenge/közepes víruskeresőről.) És ugyebár nem árt, ha az anti-spyware is jobb fajta. Ezeket leginkább tapasztalatból mondom, biztos sokan képesek megcáfolni, hát csak tessék! (Eddig egyetlen egy panaszt nem kaptam egyik ismerősömtől, akinek legalább a Sypbot & Comodot ajánlottam / telepítettem! Ezek mellé még tulajdonképpen egy közepes/átlagos víruskereső is bőven elég.) És itt hadd jegyezzem meg, male, hogy örülök, hogy felkerült a Comodo erre az oldalra is a letöltések közé!

Ebben a topic-ban is benne van az a link, amit mindenkinek érdemes tanulmányoznia. Valaki korábban adott nekem ilyen anti-virusos tesztoldalt, ami szerintem kicsit röhejes, már csak azért is, mert a McAfee azért 7. a Nodot (3.) figyelembe véve, mert a Nodnál jobb a szupport (ugyebár mindenki szeret telefonálgatni, ha elakad, meg ilyenek), meg naponta többször van frissítés... Ezt már csak azért is tartom nevetségesnek, mert ugyebár mennyi az esélye, hogy megjelenes után 1 órával Te fogod megkapni a legújabb vírust, ami a neten terjed, a többi 65.000+ vírussal szemben? Szerintem bőven elég kicsi ahhoz, hogy napi 1 frissítéssel is ellegyen az ember. A másik pedig, a feljebb említett tűzfal... És akkor amikor az új Nod security suite-ot (éljen!) letesztelek az tűzfalas oldalon, akkor szánalmas 5%-ot kap? Csak nevetek azokon, akik a többieknek ajánlják. Persze, hogy nem érthet mindenki hozzá (ahogy szoktam mondani: addig lesz nekünk munkánk!), de annélkül tesznek ilyen ajánlásokat, meg istenítő kijelentéseket, hogy utána néznének a neten. Ma már mindent letesztelnek, mindent meg is lehet találni... Tőlem akár google-t is használhattok a kereséshez, ha attól azt hiszitek, hogy jobb oldalakat dob majd ki... De ez egy másik téma, ebbe nem mennék bele :P A másik dolog ugyebár a licenszelés... Manapság egyre több hangsúlyt fektetek az ingyenes programokra, mert némelyik sokkal jobb, mint a fizetős "konkurencia". Nagyon sokat fejlődtek, és nagyon jól teljesítenek az utóbbi időben.
Szóval szerintem érdemes utána nézni a dolgoknak. És kerüljétek a szubjektív véleményeket!

3db linket hadd tegyek be engedelmetekkel: (kísérjétek állandó figyelemmel, különösen az elsőt!)

Firewall Challenge: http://www.matousec....nge/results.php (csak egy apró megjegyzés: amik itt jobban szerepelnek a Comodo-nál, azokat max. egy hete tesztelték. Comodo-ból kijött több verzió is azóta, május 30.-a óta van a legújabb verzió, azóta nem tudom, miért nem tesztelték, szerintem az lenne a legjobb - nem mintha a régi eredménnyel csúnyán mutatna...)
Internet Security Suite review: http://internet-secu...tenreviews.com/ (nna, szerintetek ez, vagy az előző...? :) )
és végül: Anti-Virus Software review: http://anti-virus-so...tenreviews.com/ (ez a kedvencem. nem néztem vissza, kitől kaptam a linket, de itt szeretném neki utólag is megköszönni, és bocs, hogy nem tudom a neved :) )

Remélem, sokaknak tudtam esetlegesen segíteni!

Egy fontos dolog kimaradt: soha, semmilyen toolbart ne telepítsetek! Minek kellenek azok egyáltalán...? Szerintem csak lassítják a böngészőket. Láttam már hat soros toolbarral rendelkező böngészőt, nem kívánom senkinek! (Még, ha ki is lehet kapcsolni azokat...)
kép
i like the sparkle in your eyes!

#44 tomyboy2

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 837 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 09:09 AM

Az lehet, hogy jól teljesít, de viszont keveset is tud. Ha azt akarod, hogy többet tudjon, akkor meg kell, hogy vegyed. http://www.free-av.c..._antivirus.html A legjobb ingyenes vírusirtó továbbra is az Avast!.
kép

#45 LoRenZo

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 359 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 10:19 AM

tomyboy2, lehet...

Gondolom, a linkkel a pipákra akartad felhívni a figyelmem. Vizsgáljuk meg a dolgokat közelebbről: "Protection against spyware" nincs benne a free verzióban, de épp erre való a Spybot. (A következőket hanyagolnám.) "Protection against annoying adware" szintén Spybot. "WebGuard to surf and download safely" ezért kell a Comodo. "System to create a Rescue-CD" kis szerencsével soha nem lesz rá szükséged, amúgy meg kismillió program tud már ilyet. "Firewall included" szerencsére nincs benne, mert a Comodot valószínűleg meg sem közelítené. (lásd: nodnak sem sikerült. Csak a népszerűsége miatt írtam ezt példának.) "AntiSpam and proactive AntiPhishing" ilyet már a böngészőknek is tudniuk kell. Ha úgy gondolod, hogy az ie7 mellett potenciális veszélyforrásnak vagy kitéve, használj firefox-ot, vagy egyéb alternatívát (de azok sem érnek semmit egy jó tűzfal nélkül - egy jó tűzfallal pedig az ie7 is elég :) ). "Game Mode" nem tudom, mit jelent anti-virus esetén, tűzfalnál láttam ilyet. Talán mindent figyelmen kívül hagy, vagy nem tudom. Sokan nem játszanak egyébként. Azt hiszem, minden említésre méltó dologról írtam. Minél karcsúbb, annál jobb! Gondolj bele: ott van például a néró, már mindent tudsz vele csinálni, csak a vírusírtó meg a php tutorial hiányzik belőle... Csoda, hogy még képes a médiákra adatot felvenni. Van számtalon jó alternatívája ennek (is). A kevesebb néha több! Nagyon sok a választási lehetőség, aki nyitott szemmel jár, könnyen talál magának megfelelő dolgokat. És éppen ezért teljesen felesleges az Avirából is több funkcióval rendelkező változatot választani. Főleg, ha mondjuk nincs rá az embernek pénze. Ha tévedtem valamiben, nyugodtan javítsatok ki!
kép
i like the sparkle in your eyes!

#46 tomyboy2

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 837 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 11:42 AM

Nos lehet benne valami.... De ha programok közül lehet választani, akkor 2 dolgot veszek figyelembe:
1. Ingyenes
2. Tudjon sokat
Avastban mind2 benne van. A Neróban ugyan sokat tud , de nem ingyenes (és sokat foglal a gépen), ezért használom az InfraRecoder+ImgBurn. Tűzfal az alap Windows-os van (Vista) és nem kell ennél több, mert a routernek is van tűzfala. Spyware írtó az Avast mellett a Windows Defender van. IE helyett Firefoxot használom McAfee SiteAdvisor. Winrar helyett a 7-zippet használom. Persze azért nem vagyok fekete bárány, mivel van néhány fizetős program is. :)
A "Game Mode" azt jelenti, ha játszol valami teljes képernyős játékot (pl. cod4) akkor nem szól, hanem az előre beállított módot végzi el.
kép

#47 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 12:58 PM

Ha már itt tartunk, mit szóltok ahhoz a "közhiedelemhez", hogy a Windows Live Messengeren bejönnek a vírusok? :)

#48 LoRenZo

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 359 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 13:20 PM

Ehhez azt tudom hozzáfűzni, hogy párszor már tapasztaltam, hogy az ismerőseim linkeket küldözgetnek, amikor nincsenek bejelentkezve. Egyszer kipróbáltam egy linket, és olyan oldalra visz, ahol be tudsz jelentkezni a live azonosítóddal. Értelemszerűen itt szerzik meg az accod, jelszót nem cserélnek, viszont Te is beállsz a sorba a többi közé. Gyenge védelemmel rendelkezőket érint ez elsősorban. Ha lecseréled a jelszavad, valamint befoltozod a biztonsági réseket, minden megy tovább a régi kerékvágásban. Ha meg vírusos fájl-t küldenek, akkor is mondhatjuk azt, hogy "bejönnek", amennyiben fogadjuk a fájlt. Az már más téma, hogy jobb esetben megnyitáskor a víruskereső akcióba lép...
kép
i like the sparkle in your eyes!

#49 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 13:26 PM

Ennyi erővel minden olyan alkalmazáson keresztül bejönnek a vírusok, amelyek valamely mértékű felhasználói aktivitást kívánnak meg. Mert ugye MSN-en sem a tudomásod nélkül jön be, csak az már más kérdés, ha hülye az ember hozzá...

Egyébként már én is tapasztaltam az általad leírtakat. Na és mi lesz, ha a 9-es messengernél megengedik, hogy egyszerre több helyen legyél belépve?!

#50 LoRenZo

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 359 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 13:45 PM

Tulajdonképpen én csak arra leszek kíváncsi, hogy fogják megoldani a loggolást, ha több helyen vagy bejelentkezve... Meg akkor mindenhova megérkezik az üzenet? És akkor majd felgyülemlenek a partner válaszai, vagy vajon azt is elküldi máshova, amit Te írsz? Sajnos ennek az egésznek a lényegére még nem jöttem rá. Mivel úgyis megkapod az üzeneteket, ha majd legközelebb bejelentkezel, akkor minek +3 belepés valós időben, ha Te csak egyszerre egy helyen lehetsz?
kép
i like the sparkle in your eyes!

#51 Bootor

  MSW.hu

 • Moderátorok
 • 1495 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 13:53 PM

Jönnek azok mindenhol, ICQ, Skype, e-mail, IRC, IE, FF, Opera, stb... már ha jönnek. Semmivel sem veszélyesebb az "MSN", mint bármelyik más alkalmazás.

Dátum: male

Ha már itt tartunk, mit szóltok ahhoz a "közhiedelemhez", hogy a Windows Live Messengeren bejönnek a vírusok? :)


#52 tomyboy2

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 837 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 14:47 PM

Bootornak igaza van, mindegyik alkalmazáson bejöhet a vírus. Itt már csak a felhasználói hozzájárulás kell. Amúgy már én is tapasztaltam, és tapasztalom a partnereim között. És már szóltam is nekik, hogy használjanak vírusirtót, meg változtassák meg a jelszavát, de semmi válasz nem érkezett.... Az WLM-nél a több helyről való bejelentkezés csak akkor lehetséges, ha a felhasználó engedélyezte. Szerintem meg úgy fogják megoldani, hogy meg lesz jelölve, hogy honnan jelentkezett be, és a partner ablaknál lehet kiválasztani, hogy hova is küldje el az üzenetet. Én legalább is ezt gondolom. A mai vírusírtók már nem arra mennek, hogy tönkretegyék a gépet, hanem arra, hogy minél több személyes adatot (jelszó, bankkártya szám, stb.) megszerezzenek, és ellopják a pénzt, vagy eladják egy másik crakernek (direkt nem hackert írtam, mert a hacker nem változtat meg semmit, a craker viszont igen).
kép

#53 erix31

  Barát

 • Tagok
 • PipaPipaPipa
 • 60 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 19. 17:10 PM

Van egy ismerősőm, aki olykor átjön hogy netezhessen egy kicsit. Nálam a gép IE7-el fut, alternatív böngésző, csevegő nincs. A célpont az MSN, a "haverok buli fanta" szinte sugárzik belőle. Kértem, hogy letöltéskor legyen figyelmes, ha ott vagyok akkor szóljon. Így is történt, hívott mert küldtek az MSN-en valamit. Az ingyenes AVG síkítva tiltakozott a küldemény miatt. Ezért visszautasítattam. A lényeg, hiába bármilyen védelem, ugyanazon a gépen (hivatalos XP, SP3-ra manuálisan felturbózva + automatikus frissítés, gyári tűzfallal és egy AVG-vel) két különböző személy, teljesen más állapotot tud alkotni és a hackereknek, krekkereknek vagy kicsodáknak meg sem kell eröltetniük magukat.
Véleményem szerint a fertőzések nagy része a "MI" hibánkból ered, a nem körültekintő használat miatt, és kissebbik része marad a szoftveres hiba.

#54 oizo

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 119 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. July 24. 21:24 PM

Dátum: male

Ez vajon fals riasztás? Másnak is van ilyen?

nekem csak hasonló volt. "betörési kísérlet: iwiw.hu" volt akinek myvipen is akadt ilyesmi, de ezek a dolgok bekerülhetnek kintről is gondolom.

#55 Cicaguru

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 1 Hozzászólás:

Elküldve: 2008. August 04. 08:12 AM

Sziasztok!

Az Avast free verzió frissítésekor mindent letölt, de a végén kiírja, hogy hozzáférés megtagadva. (Windows XP van a gépen)
Ennek ellenére az utolsó frissítés idejénél kiírja, hogy most frissítettem, de mégis megjelenik a hibaüzenet.
Másik gépen is használom, ugyanúgy van beállítva, de mégis ez van.
A fájl, amire hivatkozik: vps-8080300.vpu
Szerintetek mi a baja?

#56 tomyboy2

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 837 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. January 30. 20:33 PM

Letölthető az végleges Avast 5 magyar változata. Képek a bizonyítékaim.

Csatolt kicsinyítések:

 • Csatolt kép: avast5_1.png
 • Csatolt kép: avast5_2.png
 • Csatolt kép: avast5_3.png

kép

#57 male

  MSW.hu

 • Adminisztrátorok
 • 1251 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. January 30. 22:24 PM

Igen, már egy hete letölthető az oldalról is.

#58 tomyboy2

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 837 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. January 30. 22:58 PM

Dátum: male

Igen, már egy hete letölthető az oldalról is.
Igen, de az angol nyelvű, de amit én szedtem le, az magyar. :)
kép

#59 wix

  Újonc

 • Tagok
 • Pipa
 • 17 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. January 31. 05:34 AM

Valóban a magyarul is tudó csak néhány napja érhető el!

Egyébként nagyon jó lett az 5-ös.
kép

#60 die nadel

  MSW Fan

 • Tagok
 • PipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipaPipa
 • 430 Hozzászólás:

Elküldve: 2010. January 31. 08:40 AM

Nekem azért piszkálja a csőröm, hogy kihagyták az ötösből a VRDB-t.
A 64-bites bootidejű keresés pedig csak az 5.1-ben lesz benne.
Viszont a Sandbox (homokozó) megjelenése nagyon hasznos (csak Pro és IS-ben), és bármely program futtatható benne, nem csak a böngésző.
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Dual Core E5200 2.53GHz, HD4650 512MB DDR2, CSX 4096MB (2x2048MB) DDR2 800Mhz, WD Caviar Blue 250+500GB Sata2, Chieftec 400W, Windows 7 Enterprise SP1 x64

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó