←  Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Windows, Firefox, MSN, Ingyen szoftver - MSW.hu fórumok

»

Windows biztonság JOBB! vs. Linux vs. MacOSX

fotója Ati82 2007.Sep.28.

Egyébként nekem is csak az számit, hogy nekem mit bizonyit a "biztonságos" szoftver..
Válasz

fotója ivanuska 2007.Sep.28.

Dátum: Ati82;1525

Ez egyértelmû, és világos...
Nincs olyan biztonsági megoldás manapság, amit egy felhasználó, nemtudnak elrontani...
:D

És milyen jó ez így! Ebbõl élünk - mi - szakemberek! Most képzeld el, ha az abakusz (csoti, golyós számológép) lenne az általános! A hardverhiba legfeljebb az, ha 200 év után elöregszik egy golyó, a szoftverhiba, az egy paralaxis jellegû (elnézte :-] ), az informatikusok meg éhenhalnának. :D
Válasz

fotója Ati82 2007.Sep.28.

:D
Na igen. De azért nemhiszem, hisz azért elkérik az pénzüket egy karbantartásért....
Válasz

fotója honorshark 2007.Sep.29.

VakPali> Te egy rakás szánalom vagy. Személyeskedõ gyerekes kocka.

Többiek. Linux... TALÁN azért nagyobb a mutató MIVEL ott van bugtracking és publikus mindenki számára. Míg win-F.O.S. esetében korántsincs így. A win-F.O.S. tényleg nem biztonságos ezzel egyetértek a flamelõkkel. De nem arra lett kitalálva. Arra készült hogy sok gyps, szefos emberke pár kattintással elintézze a napi teendõket. Azért meg korántsem kéne ugrálni hogy tönkremegy hiszen valamibõl az infósoknak is meg kell élni.

win-F.O.S.: Most is ezt használom. (XP+SP2), VMWare-val fut egy linux mert a linuxos vinyóm kölcsönadtam. Õszintén? Nem lenne win-F.O.S.om ha futna minden game rendesen linuxon. Ez van. Hozzászoktam már.

Konklúzió? Az egész teszt hülyeség. Sosincs pártatlan vélemény, teszt. VISZONT...senki ne állítsa hogy a win-F.O.S. biztonságosabb....egyszerûen nézzétek az új vírusokat vagy bármit..szánalmasan hamar tönkretehetõ. Többek közt én is készítettem pár vírust és hát elég nagy károkat okoztam. Nem bánom. A sok flamelõ megérdemli.

Na mindegy most hogy kigépeltem magam... :D Mindössze Vakpali b*szta fel az agyam már elnézést..

ui.: Ez hogy nincs "w.i.n.f.o.s." szó pontok nélkül...LOL?! ... Mindegy :D
Válasz

fotója JTHunter 2007.Nov.19.

Nos, én végigolvastam az eddig leírtakat, érdekes "eszmecsere" lett belõle.

Én eddig csak windowst használtam, de már 3 hónapja linux-ot is használok (Debian).

Windows-ról annyi a véleményem:

-feljõdik --> mindegyik kiadás jobb volt az elõzõnél
-egyre könnyebben kezelhetõ
-egyre nagyobb gép kell neki
-egyre több a rá írt "rosszindulatú" program --> egyre több plusz védelmi szoftver kell hozzá, igazából a winXP+sp2+ nem nyújt elegendõ védelmet a "kártevõk ellen" (tapasztalat)

Linux (eddig):

-kissé bonyolultabb a driver beszerzése, és aztán a lefordítása
-erõs hálózati képességek
-tényleg (nagyon)ritkán kell újraindítani
-gyors
-alapvetõen szép is (kde)
-lehetne kicsit kompatibilisebb alapból a MS alá írt termékekkel
-nincs vírus/trójai/spyware/felugró ablak
-ingyenes
-sok hasznos program, ami az elõtt eszembe sem jutott volna,hogy hiányzik nekem


Nekem ez a véleményem a két oprendszerrõl (gyorsan, pár gondolatban).

Egyébként érdeklõdõ fajta vagyok, tervezem a Solaris 10 operációs rendszer kipróbálását is. Biztos jó "móka" lesz.

Tisztelettel:
JTHunter


ui.: mindenkinek ajánlom a "másik oldal" kipróbálását, az igazság odaát van.
Válasz

fotója die nadel 2007.Nov.19.

Dátum: JTHunter;2097

-nincs vírus/trójai/spyware/felugró ablak
Ha elterjed annyira, mint a Windows, akkor szerintem ott is lesz mindenféle áldás és akkor kiváncsi leszek, hogy milyen védelmi szoftver lesz rá ingyenes.
Bár a marketing (Windows: minimális számítógépes tudással is könnyen kezelhetõ, Linux: nehezen kezelhetõ, minimális számítógépes tudás nem elég hozzá) és a megszokások (ezt megszoktam, ez már bevált, ezt tudom kezelni) miatt nem hiszem, hogy ennél sokkal jobban elterjedne.
Válasz

fotója JTHunter 2007.Nov.19.

Dátum: die nadel;2098

Ha elterjed annyira, mint a Windows, akkor szerintem ott is lesz mindenféle áldás és akkor kiváncsi leszek, hogy milyen védelmi szoftver lesz rá ingyenes.
Bár a marketing (Windows: minimális számítógépes tudással is könnyen kezelhetõ, Linux: nehezen kezelhetõ, minimális számítógépes tudás nem elég hozzá) és a megszokások (ezt megszoktam, ez már bevált, ezt tudom kezelni) miatt nem hiszem, hogy ennél sokkal jobban elterjedne.

Nos, én csak muszályból használom (egyetem), de megérte megismerni ezt
a világot is.Kicsit más, kicsit furcsa, de egyébként jó és már nem
szenvedek csõlátásban.

1. Biztonság szempontjából az xp sp2-vel voltak apróbb gondjaim(vírusok), linuxon még nem, de ez betudható annak is, hogy már több éve használok windowst.Majd idõvel mindenre fény derül. Egyiksem tökéletes, az biztos.

2. A linux sztem sem lesz jobban elterjedtebb, mit számít az 1-2%-os növekedés felhasználói között. Az arányok érdemben nem fognak változni egy évtizeden belül, az biztos.

3. Linux alól programot fejleszteni modjuk talán egyszerûbb, de a win oldalon is vannak egyszerûsítõ tényezõk (directx,dotNET...).

4. Az egyszerû, otthoni usereknek sztem a linux is jó lenne,mint oprendszer.
Benne van minden,ami csak kellhet: mp3 lejátszás,filmnézés lehetõsége,netes böngészõk,(a)msn,skype... stb.
Végül is egy ubuntut ,v. kubuntut gyerekjáték használni.
(mindkettõt próbáltam)

5. A linux ár/érték arányban jól el lett találva. :D Kár hogy sokan nem élnek ezzel a lehetõséggel. Bár a fene tudja...

Biztonságosok-e: nincs feltörhetetlen,fertõzhetetlen rendszer, eddig. (bár néha a látszat csal)
Válasz

fotója gthomek 2007.Nov.27.

A linux 1 dolog miatt nem tud terjedni desktop környezetben, nincs megfelelõ "tömeggyilok 3D 2007" játék , ha lenne döbbentes méretekben csökkenne a win-ek aránya a desktop környezteben.
Linux alá nagyon nagy kihívás vírust vagy spy progit írni ... túl nagy ahoz hogy tömeges jelenség legyen valaha..
Válasz

fotója Bootor 2007.Nov.27.

Nem tudom, hogy sok, azaz a legtöbb cégnél miért mérv adó a "tömeggyilok játék"....
Válasz

fotója Thibczy 2007.Nov.27.

Na én is a Windows pártiak táborát erõsítem. A Vistára szavazok.
Válasz

fotója gthomek 2007.Nov.27.

Én most a hódmezõvásárhelyi interspárnál vagyok rendszergazda, a szerver egy Debian4 64bit, a kliensek HP gyártmányú NC -k, a progi amit SPAR használ html alapú, 2005 -ben váltott a SPAR W3K-ról linuxra.
3 W3k marad a cégnél a központban Bicskén nem tudom miért, a cégek többsége kényszerûségbõl használ Win-t.
Bootor nem akarok vitázni veled , szerintem jó rendszer a win , úgy w2k -óta , csak szerintem drága. !!!
Válasz

fotója Dimitryj 2008.Jan.27.

Röviden a véleményem:
Linux előnye hogy sokan fejlesztik, ami egyben a hátránya. Sok frankó programot kiegészítőt írnak rá, csak ezek jó része "hirtelen felindulásból" íródik, mert mondjuk adott feladatra nem volt eszköz, vagy csak nem tetszett a fejlesztőnek ami van. Ennek következtében öszedobott valaki valamit, esetleg be került egy disztribúcióba és el is terjed, DE nem foglalkoznak a fejlesztésével-javításával. Amivel rá is térnék a "sokan fejlesztik" átkára, vagyis nincs egyes részeinek supportja, így rengeteg lyuk, hiba van a disztribúciókban.
Microsoftnál viszont folyamatosan megy a hibajavítások fejlesztése, kiadása. Nem mondom hogy ettől biztonságosabb, de mindenesetre szerintem kicsit kevesebb benne a hiba mint Linux-okban.

A másik dolog amit még hozzá tennék, talán nem is annyira biztonság hanem a korszerűség. Bár a linuxokat folyamatosan fejlesztik nem igazán sikerült megújúlnia, mint a kicsipuha termékeinek.
Linuxos vonalon annó egy egyetemista srác írt egy alap kernelt ami azóta ki lett bővítve, kapott cuki kis grafikus felületet de struktúrájában lényegében változatlan.
A windózok esetén más a tészta, annó volt a DOS korszak egészen a Windows (bösz)ME-ig, evvel párhuzamosan márt megjelent a microsoft által felvásárolt NT 4.0 változata windózos köntösben. Majd jött a win 2k XP 2k3 amik lényegében NT alapokra lettek építve, és most sokak örömére itt van a Vista, ami rengeteg olyan újítást tartalmaz ami sokkal biztonságossabbá teszi a Vistát, mint korábbi társait. (Bár véleményem szerint nagyon korán lett kiadva és elég gyengusz így ebben a formában).
Kis néznivaló a Vistához.
http://www.microsoft...89-ece3e7ccbfc9


Szóval öszefoglalva:
Linux nemrosz mert bár sok lyuk ellenére kevés vírus van ami kifejezetten a linuxos rendszereket támadná, de nagyválalati környezetbe nem kifejezetten ajánlanám. Windóz bár folyamatosan javítják a legtöbb vírus rájuk íródik, de megfelelő SW-HW védelemmel ez kivédhető.
Válasz

fotója papa 2008.Jan.27.

Hi!

Már csak az nem érthető számomra, hogyha a Linux baromira nem biztonságos, akkor miért csücsül ez az oldal is linux szerveren :)

http://www.msw.hu

Amellett, aki követi a "dolgokat" az tudja, hogy egyes cégek könnyedén megtámogathatják (támogatják) az ilyen értékelések eredményeit a saját javukra... Amiben hiszek az a saját tapasztalataim, és azok azt mondják, hogy a Linux mint olyan egy kernel, ami elég biztonságos, a többi a disztibutoron múlik, tehát hozzánemértés azt mondani, hogy a Linux sebezhetőbb...
Amellett próbléma nélkül használok 5 éve egy rendszert, ami azelőtt Window$-al monjuk fél év volt.... (Amit legalább 6-7 szer frissítettem újabb kiadásra, anélkül hogy újratelepítettem volna, vagy fizettem volna érte)
Nem fogok eldobni egy jó dolgot, mert ilyen-olyan sebezhetőségekről írnak egy cikkben, míg egy másik cikkben az ellenkezőjét... (Főleg, hogy soha nem volt ezzel gondom) Amellett a sebezhetőségek mennyisége nem egyenlő a várható támadások mennyiségével....

Persze sok minden hiányzik a Linuxokból, ami nincs a Windowsban (pl hogy a többi cég is ráfejleszt softwaret, drivert, hardwert), de jópár dolgot tudok ami fordítva is igaz...

Mindenki döntsön belátása szerint, de sztem idiótaság elhinni mindent pláne vitázni rajta....
Válasz

fotója hutoczky 2008.Jan.27.

Ha szabad megtudni te melyik linuxott használod?



Dátum: papa

Hi!

Már csak az nem érthető számomra, hogyha a Linux baromira nem biztonságos, akkor miért csücsül ez az oldal is linux szerveren :)

http://www.msw.hu

Amellett, aki követi a "dolgokat" az tudja, hogy egyes cégek könnyedén megtámogathatják (támogatják) az ilyen értékelések eredményeit a saját javukra... Amiben hiszek az a saját tapasztalataim, és azok azt mondják, hogy a Linux mint olyan egy kernel, ami elég biztonságos, a többi a disztibutoron múlik, tehát hozzánemértés azt mondani, hogy a Linux sebezhetőbb...
Amellett próbléma nélkül használok 5 éve egy rendszert, ami azelőtt Window$-al monjuk fél év volt.... (Amit legalább 6-7 szer frissítettem újabb kiadásra, anélkül hogy újratelepítettem volna, vagy fizettem volna érte)
Nem fogok eldobni egy jó dolgot, mert ilyen-olyan sebezhetőségekről írnak egy cikkben, míg egy másik cikkben az ellenkezőjét... (Főleg, hogy soha nem volt ezzel gondom) Amellett a sebezhetőségek mennyisége nem egyenlő a várható támadások mennyiségével....

Persze sok minden hiányzik a Linuxokból, ami nincs a Windowsban (pl hogy a többi cég is ráfejleszt softwaret, drivert, hardwert), de jópár dolgot tudok ami fordítva is igaz...

Mindenki döntsön belátása szerint, de sztem idiótaság elhinni mindent pláne vitázni rajta....
Válasz

fotója male 2008.Jan.27.

Dátum: papa

Hi!

Már csak az nem érthető számomra, hogyha a Linux baromira nem biztonságos, akkor miért csücsül ez az oldal is linux szerveren :)

http://www.msw.hu

Jaj de jó, hogy ezt megint valaki észrevette............................................
Válasz

fotója Dimitryj 2008.Jan.28.

Csak egyszerűen kevesebb sz**t írnak rá így "biztonsáosabb" mint a windóz :)
Ha ez sokkal jobban elterjedne akkor lenne rá bőven vírus. :)
Válasz